Blog Sushi, Strana 5

Příprava sushi: domácí dračí rolky v 11 krocích

Dračí rolky (dragon roll) jsou druh sushi uramaki, tedy obrácené rolky. Příprava sushi dragon roll je trochu náročnější, protože d...

Sushi maki s pivem a jiné zvláštnosti

O tom, že v japonské restauraci můžete ochutnat hýbající se chobotnici, jsme už psali. Dokonce si můžete pochutnat na rybě, která ...

Druhy sushi: Uramaki neboli obrácené sushi

Dnes se podíváme na zoubek dalšímu oblíbenému druhu sushi rolek: uramaki. Je to vlastně maki sushi “naopak”. Ryba a nori řasa jsou...

Sake patří k sushi

Sake (česky i saké) znamená japonsky prostě alkoholický nápoj. Často se má za to, že jde o pálenku nebo víno, ve skutečnosti se al...

Engawa Sushi Bar: pražská jistota

Seznamte se s oblíbeným pražským sushi podnikem, který najdete v centru Prahy na adrese Petrské nám. 1664/5. Engawa Sushi Bar ...

Wasabi křen, proč je tak důležitý pro sushi?

Sushi není jen obyčejný pokrm, jde doslova o mistrovské dílo, jež si zaslouží originální jídelní servis, styl servírování i ceremo...

Vyzkoušejte netradiční mozaikové sushi!

Originální mozaikové sushi, na které dostanete chuť jen při pohledu? Připravit si ho můžete i doma a okouzlíte jím zaručeně každou...

Jak na ovocné sushi (frushi)

Ovocné sushi má s tím klasickým společné vlastně jen použití rýže a výsledný tvar. Někteří ortodoxní příznivci ho dokonce vůbec ne...

Připravit nigiri sushi je skoro hodinářská práce

Profesionálové ze Sushi Time Praha radí, jak připravit nigiri sushi. Vypadá to jako náročný úkol, ale chce to jen trochu cviku. Po...

Letní závitky

Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto letní ...

Druhy sushi: Sushi maki

Maki sushi jsou zřejmě nejoblíbenějším druhem sushi rolek. Rozhodně se s nimi můžete setkat nejčastěji. Podíváme se, jak si je s ú...

Jak na růžový nakládaný sushi zázvor?

Nakládaný zázvor Gari slouží k neutralizaci chutí mezi jednotlivými sushi chody, proto se konzumuje v omezeném množství (v opačném...

Wasabi flower v 5 krocích

Wasabi flower  (květina) může být stylovou ozdobou každého vašeho domácího sushi. Vypadá dokonale a pracně, ale v 5 krocích ji zvl...

Druhy sushi: Sashimi

Sashimi je jedním z nejoblíbenějších druhů sushi. Asi chápeme proč. Jde prostě o kousky syrových (případně mírně tepelně upravenýc...

Druhy sushi: Onigiri

Onigiri je populární pokrm, jehož základem je neochucená rýže, která se tvaruje do různých podob, nejčastěji do trojúhelníků nebo ...

Sójová omáčka na sushi s nízkým obsahem soli? Ano!

Sójová omáčka pochází z Číny a používá se do mnoha tradičních asijských jídel jako dochucovadlo. Vzhledem k vysokému obsahu soli, ...

Jak poznat čerstvé a kvalitní sushi?

Otázka, kterou si pokládá většina lidí, kteří se chystají okusit sushi úplně poprvé nebo ti, kdo se rozhodnou vyzkoušet nový sushi...

Tobiko - kaviár z létajících ryb

Kaviár z létajících ryb je pochoutka, kterou si velice rychle oblíbíte. Takzvané tobiko dokáže perfektně doplnit chuť jednotlivých...