Fritézy

Nejprodávanější

5 položek celkem
teplovzdusna friteza klarstein vitair cervena 1
3 699 Kč

Teplovzdušná fritéza Klarstein je určena pro zdravé fritování, grilování či pečení bez přihřívání, rozmrazování a přidávání oleje či jiných tuků. Zvládne připravit...

teplovzdusna friteza klarstein vitair cerna 1
Novinka
3 699 Kč

Teplovzdušná fritéza Klarstein je určena pro zdravé fritování, grilování či pečení bez přihřívání, rozmrazování a přidávání oleje či jiných tuků. Zvládne připravit...

Teplovzdušná fritéza ActiFry Genius FZ760030 Tefal
ZdarmaZdarma
4 599 Kč

Teplovzdušný fritovací hrnec Tefal pro 6 osob umožňuje zdravější fritování jídel díky jedinečné technologii Dual Motion, která spočívá v optimalizovaném proudění...

Teplovzdušná fritéza ActiFry FZ710038 Tefal  + Zdarma sushi kuchařka Chefparade
ZdarmaZdarma
3 999 Kč

  Teplovzdušný fritovací hrnec Tefal pro 4 osoby umožňuje zdravější fritování jídel díky jedinečné technologii proudění horkého vzduchu s použitím minimálního...

Fritéza Easy Fry Classique Tefal EY201815  + Zdarma sushi kuchařka Chefparade
ZdarmaZdarma
2 499 Kč

Fritovací hrnec Tefal pro 6 osob umožňuje zdravější fritování jídel díky technologii 3D Air Plus , která spočívá v cyklónovém proudění horkého vzduchu s použitím...

Teplovzdušné fritézy a fritézy s olejom

Fritéza nebo fritovací hrnec (hovorově friťák) umožňuje nejen smažení, ale také horkovzdušnou přípravu jídla. Můžete v něm připravovat hranolky, krokety, zeleninu, masa (jako například řízky), dále donuty, muffiny nebo koblihy. Fritézy umožňují rychlé a rovnoměrné osmažení jídel oproti smažení na pánvi. Některé fritézy jsou vybaveny časovačem nebo oddělenou částí, která umožňuje smažení více druhů jídel najednou.

Teplovzdušné fritézy fungují na principu cirkulace horkého vzduchu. Spotřebují tak minimální množství oleje. Jídla jsou tak zdravější. Ve fritovacím hrnci můžete používat kvalitnější oleje narozdíl od klasických fritéz na bázi oleje, kde by se přepalovaly.

Fritézy s olejem fungují na bázi fritování jídel ve fritovacím koši. Jídla jsou zcela ponořena v oleji a jsou tak po vysmažení křupavá. Během fritování v oleji není cítit nepříjemný zápach ze smažených jídel díky pachovým filtrům, které zápach eliminují. Na tuto přípravu jídel jsou vhodné rostlinné oleje jako slunečnicový a palmový.

Během fritování jídla ve fritovacím hrnci s olejem ale nasají až 80% tuku, proto jsou vhodnější a zdravější pro přípravu jídel teplovzdušné firtézy.