Japonské nože

33 položek celkem
Japonský nůž Gourmet Wüsthof 17 cm
Tip
2 099 Kč –13 %
1 810 Kč
WU1035046017
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
Tip
2 619 Kč
FDCK8175321
kucharsky nuz samurai dellinger 20 cm 1
3 299 Kč
DNGRSXLKHP8
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH165
Japonský kuchařský nůž KANETSUGU MIYABI ISSHIN Dellinger 21 cm DNGRSXL2005
Japonský kuchařský nůž NAKIRI CUBE EBONY WOOD Dellinger 20 cm DNGRXZB578
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
5 599 Kč
DNGRSXL9302
Japonský kuchařský nůž Sakimaru Dellinger Rosewood 27 cm DNGRXZF270
Japonský kuchařský nůž Sujihiki Dellinger 24 cm
8 899 Kč
DNGRSXL9309
Japonský nůž Cassic Wüsthof 17 cm
2 730 Kč
WU1030131217
Japonský nůž na pečivo Bread Samurai Dellinger 19,5 cm DNGRSXLKHP8B
Japonský nůž na zeleninu Forged Brute 17,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304136
Japonský nůž na zeleninu Forged Olive 17,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305256
177338 forged forged sebra hakmes 17cm
1 860 Kč
FORGEDSDV623460
Japonský nůž Nakiri Classic Ikon Wüsthof 17 cm
3 949 Kč –7 %
3 640 Kč
WU1030332617
Japonský nůž RESIN FUTURE 15 cm, modrá, Dellinger
1 799 Kč
DNGRH190
Japonský nůž Santoku Victorinox 17 cm
1 976 Kč
VN6852017G
Japonský vykosťovací nůž Boning Samurai Dellinger 15 cm DNGRSXLKHP6
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm DNGRKH206
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm DNGRKH167
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž