Japonský nůž na chléb Zwilling Miyabi 5000FCD 24 cm

Kód: 34686-241PP
5 999 Kč / ks
Skladem (11 ks)

Japonský nůž na chléb má zubatou čepel o délce 24 cm, která je vyrobena z nerezové oceli se 49 vrstvami a tvrdostí 60 HRC. Japonský tvar čepele s damascénským designem čepele (proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu). Ruční třífázové broušení nožířskými mistry zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pohodlná rukojeť a vykrojená záštita pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Pouze ruční mytí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZNE_domycky

POPIS

Japonský nůž na chléb Zwilling Miyabi z řady 5000FCD má vroubkovanou čepel o délce 24 cm, která má autentický japonský tvar s damascénským (proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu) designem čepele. Tento nůž je perfektní na krájení chleba a jiných druhů pečiva. Poradí si i s tou nejkřupavější kůrkou, neporuší nadýchanou střídku. I ještě teplý chléb pomocí něj nakrájíte na úhledné plátky. 

Japonský nůž na pečivo a chléb Zwilling Miyabi 5000FCD

Nůž má vykrojenou záštitu, která brání sklouznutí prstu při krájení a komfortní rukojeť tvaru D pro dokonalé vyvážení a maximální kontrolu nad nožem. Rukojeť je vyrobena z Cocobolo Pakka, což je exotické dřevo, které noži dodává luxusní vzhled. Eleganci podtrhují promyšlené dekorativní prvky jako je zdobná červená linka, která v Japonsku symbolizuje upřímnost, náruživost a nadšení. Mozaikový čep a nerezová patka s logem dodává atmosféru Dálného východu.

Jádro je vyrobeno z dvakrát tvrzené chromové oceli. Damascénský vzhled je vytvořen díky 48 vrstvám nerezové oceli, která je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 60 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Symetrický brus a ostří Katana Edge zajišťuje snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří, a tím zvyšuje bezpečnost při krájení. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 24 cm

Délka nože: 37,1 cm

Výška čepele: 3,4 cm

Hmotnost: 197 g

Materiál: nerezová ocel, chromovaná ocel, dřevo Cocobolo Pakka

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele

 

1. Ocel

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 49 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 60 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z FC61 (dvakrát tvrzené chromované oceli . Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Nože mají unikátní damascénský (proměnlivý vzor při různém úhlu pohledu) design. 

2. Rukojeť

Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z exotického dřeva, které spolu s promyšlenými detaily dodává nožům luxusní vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. 

3. Ostří

Čepel je symetricky broušena, což spolu s ostřím Katana Edge zaručuje snadný průnik surovinami.  Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající. 

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Vykrojená záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení (brání sklouznutí prstů na ostří) a zároveň perfektní vyvážení nože.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 49 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 60 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. 

Pohodlná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Unikátní design.

minus

Vyšší pořizovací cena.

Není možné nože mýt v myčce na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!

Mytí a čištění

Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte. 

Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.

Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.

Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.

Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

Bannery_noze

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup:
1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.
Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože - Santoku
Záruka: doživotní
Typ produktu: Japonský nůž Miyabi
Délka čepele: 24 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovací. Zwilling je moderní společnost s dlouholetou tradicí sahající do roku 1731. Produkty Zwilling se vyznačují vysokou kvalitou, krásným designem a funkčností. Specializací společnosti je sofistikované kuchyňské vybavení jako jsou nože, příbory, hrnce, pánve, sklenice, kuchyňské náčiní atd. 

Kuchyňské nože Zwilling jsou vykovány z jednoho kusu speciální německé oceli s tvrdostí 57 - 63 HRC (Rockwellovy stupnice) a díky dlouhotrvající ostrosti, odolnosti a dokonalému vyvážení jsou oblíbené mezi šéfkuchaři po celém světě. Práce s noži Zwilling je bezpečná a velmi snadná. Jejich dlouhodobá ostrost je zajištěna ručním doostření, leštěním a kontrolou laserem. Vybrat si můžete kuchařský nůž, filetovací nůž, nůž na chléb, nůž na zeleninu nebo vám přijde vhod celá sada nožů v bloku? V nabídce máme i špičkové japonské nože Miyabi různých velikostí a zaměření.

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_ZWParam_brand_panve_ZW Param_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZWParam_brand_ocilky_ZWParam_brand_stojany_ZWParam_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZWParam_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW