Šálky a podšálky

96 položek celkem
Šálek na kávu s podšálkem HYBRID CHUCUITO Seletti
1 020 Kč
SLT09163
ALSG5376 1
Outlet
450 Kč –25 %
337 Kč
ALSG5376
Podšálek RIDGED INDIGO MIJ 12 cm
119 Kč
MIJC2299
Podšálek WABI SABI 13 cm, hnědá, keramika, MIJ
Novinka
239 Kč
MIJC4104
Sada šálků na kávu BARISTA WMF 2 ks bílé
629 Kč –23 %
481 Kč
WM695959440
Šálek SENCHA RIDGED 150 ml, zelená, keramika, MIJ
Novinka
319 Kč
MIJC2661
Termošálky na espresso 80 ml 2 kusy šedé Eva Solo
479 Kč
ES501020
ALAGV2978 1
325 Kč
ALAGV2978
ALSG5378 1
500 Kč
ALSG5378
ALAJM2878 1
225 Kč
ALAJM2878
Hrnek WHITE FADE 200 ml, béžová, keramika, MIJ
269 Kč
MIJC4057
Miska na omáčku BLUE BLACK MIJ 8 cm 20 ml
149 Kč
MIJC7939
Miska na saké modrá 80 ml MIJ
119 Kč
MIJC5463
ALAJM2876 1
200 Kč
ALAJM2876
Podšálek COPPER SWIRL MIJ 13,5 cm
240 Kč
MIJC3825
Podšálek hnědý Tonka CARACTERE REVOL
343 Kč
RV652770
Nahoru
Další produkty

Šálky a podšálky - nezbytný doplněk pro váš čaj o páté hodině

Jaký je původ šálku a podšálek?

Pohár a podšálek mají dlouhou a fascinující historii a používají se k podávání čaje a kávy již po staletí. Šálek a podšálek údajně vznikly v Číně kolem 17. století, kdy se pití čaje stalo populárním mezi vyššími vrstvami.

V dnešní době se šálky a podšálky používají k podávání čaje a kávy jak doma, tak v kavárnách a restauracích po celém světě.

Vzhled šálků a podšálků se v průběhu času měnil, ale jejich základní funkce zůstává stejná: malý šálek na horké nápoje a podšálek na zachycení rozlitého nápoje nebo kapek.

Na Kulina můžete zakoupit šálky a podšálky renomovaných značek, jako jsou Bitz, Seletti, Viva a Scandinavia, ve všech velikostech, stylech a z různých materiálů.

Jaký je rozdíl mezi šálky na čaj a kávu?

Existují určité rozdíly mezi šálky na čaj a na kávu, přičemž neexistují žádná pevná pravidla pro to, který typ použít. Toto jsou některé z hlavních rozdílů:

  • Velikost a tvar: Šálky na kávu jsou obvykle menší a mají jemnější a tenčí tvar, zatímco šálky na kávu jsou větší a mají širší a válcovitý tvar.
  • Rukojeť: Šálky na kávu mají obvykle krátkou rukojeť, která je určena k uchopení prsty, zatímco šálky na kávu mají větší rukojeť, kterou lze uchopit celou rukou.
  • Materiály: Šálky na kávu se často vyrábějí z těžších materiálů, jako je kamenina nebo keramika, ale šálky na čaj se někdy vyrábějí z jemnějších materiálů, jako je porcelán nebo kostní porcelán.

Výběr oblíbeného šálku na čaj a kávu obecně závisí na vašich osobních preferencích.

Čajová etiketa - jak se míchá cukr v šálku?

Čajová etiketa označuje soubor pravidel a postupů, které se historicky používaly v souvislosti s podáváním a konzumací čaje. Zásadní součástí čajové etikety je způsob míchání cukru v šálku.

Tradičně se po nalití čaje do čajový hrnek z čajový hrnek konvice čajová konvicese přidá příslušné množství cukru, čaj se jemně promíchá čajová lžičkaa poté se ochutná, aby se zjistilo, zda je čaj dostatečně oslazený.

Závislost na čaji s mlékem a cukrem je většinou otázkou chuti, a proto neexistuje žádná správná nebo špatná metoda. Když je čaj připraven, můžete ho podávat v šálku, hrnku nebo sklenici na čaj/kávu.

Pokud chcete získat více informací o základních položkách pro přípravu a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce nákupy, kde se dozvíte více.