Okrajovací nože

46 položek celkem
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm černý
181 Kč
VN67833
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm zelený
181 Kč
VN67836L114
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm modrý
187 Kč
VN67832
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm růžový
181 Kč
VN67836L115
Nůž na rajčata Victorinox 10 cm červený
175 Kč
VN67831
142133 nuz na rajcata victorinox 11 cm zluty
189 Kč
VN67836L118
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm oranžový
180 Kč
VN67706L119
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm zelený
187 Kč
VN67706L114
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm oranžový
189 Kč
VN67836L119
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, fialová, Wüsthof
Novinka
WU1061702209
Nůž na zeleninu Urban Farmer Wüsthof 10 cm
2 083 Kč
WU1025245110
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm červený
181 Kč
VN67701
142118 nuz na zeleninu victorinox 10 cm ruzovy
187 Kč
VN67706L115
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm žlutý
181 Kč
VN67706L118
Nůž na zeleninu WÜSTHOF Gourmet 10 cm
844 Kč
WU4060
Nahoru
Další produkty

Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu

Co je to ořezávací nůž?

ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.

K čemu mohu použít ořezávací nůž ?

Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:

  • loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
  • loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
  • odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
  • vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
  • mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
  • ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
  • oddělování krevet od těla

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?

Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:

  • pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
  • skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
  • pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.

Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.

Jak se starat o ořezávací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž