Vykošťovací nože

25 položek celkem
zwilling zwilling four star uitbeenmes 14cm
Akce
1 905 Kč –20 %
1 511 Kč
ZW31086141
Vykosťovací nůž ZWILLING® Pro
Akce
2 850 Kč –33 %
1 883 Kč
ZW38404141
Dranžírovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 21 cm
Akce
2 530 Kč –15 %
2 150 Kč
FDCK814562180
okrajovaci nuz paring samurai dellinger 10 cm 1
Akce
999 Kč –20 %
799 Kč
DNGRSXLKHP35
147134 vykostovaci nuz professional s zwilling
Akce
2 400 Kč –37 %
1 507 Kč
ZW31024141
Okrajovací nůž Forged Olive 8,5 cm
Akce
1 280 Kč –20 %
1 024 Kč
FORGEDSDV305102
177335 177335 sebrauitbeen lr1 kl 1
Akce
1 710 Kč –20 %
1 368 Kč
FORGEDSDV625037
Vykosťovací nůž Victorinox 15 cm
Akce
580 Kč –15 %
493 Kč
VN5666315
Vykosťovací nůž Classic Wüsthof 18 cm
Akce
2 629 Kč –10 %
2 366 Kč
WU1030103818
Okrajovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 7 cm
Akce
1 456 Kč –15 %
1 237 Kč
FDCK814460780
177422 sebraschil hr1 kl 1536x228
Akce
1 280 Kč –20 %
1 024 Kč
FORGEDSDV625006
Nahoru
Další produkty

Vykosťovací nože - přesně to, co potřebujete k vykosťování masa

Co je to vykosťovací nůž?

vykosťovací nůž je typ kuchyňského nože s dlouhou, tenkou a pružnou čepelí s ostrým hrotem. Používá se k vykosťování kusů masa, ryb a drůbeže a k odstraňování kůže z masa a ryb. Vykosťovací nože musí být velmi ostré, a čím déle zůstávají ostré, tím jsou odolnější.

Jak se starat o vykosťovací nůž?

Přestože je většina vykosťovacích nožů vyrobena z nerezové oceli, která je poměrně odolná proti korozi, voda může stále působit na čepel nebo dřevěné rukojeti. Proto je vhodné vykosťovací nože ihned po použití ručně vyčistit a osušit, stejně jako většinu kuchyňských nožů. Po vyčištění byste také měli nůž správně uložit do blok na nože nebo na magnetický stojan.

Jak udržet vykosťovací nůž ostrý?

Pro zachování ostrosti čepele vykosťovací nůžje třeba pamatovat na dvě věci.

  • používání nožů prkénko které by neztupilo nůž. Nejlepší volbou je dřevěné nebo bambusové prkénko nebo prkénko z kvalitního plastu, které najdete v obchodech Kulina
  • pravidelně brousit vykosťovací nůž . Jeho neostré ostří můžete nabrousit pomocí brousek na nože který je k dostání v Kulina
  • vykosťovací nůž nikdy nevkládejte do myčky nádobí. Opláchněte čepel v teplé mýdlové vodě, přejeďte po ostří měkkým hadříkem a ihned ji osušte

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože jsou známé svou pružností a ostrou čepelí a jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou vhodnější pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

V našem internetovém obchodě můžete získat špičkové vykosťovací nože od výrobců, jako je F. DIKCK, Wusthof a Dellinger. Pokud v kuchyni připravujete hodně masa, měli byste se podívat na některé z našich odolnějších nožů, včetně řeznických a sekáčků, a přečíst si našeho průvodce nákupem kuchyňských nožů zde.