Santoku nože

63 položek celkem
Nůž Santoku 18 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
Tip
3 270 Kč –29 %
2 315 Kč
ZW31117181
Nůž Santoku Forged Olive 14 cm
Tip
1 560 Kč
FORGEDSDV305430
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
Tip
WU41760
Nerezový nůž Santoku COMFORT K2213644 Tefal 12,5 cm TEFK2213644
Santoku nůž RAN PLUS 16,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
5 390 Kč
YAX36601
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
3 570 Kč –8 %
3 270 Kč
ZW38407181
177002 santoku se specialnim vybrusem v delce 18 cm 654b3f4a82a5e1e5ea54090c5339801e
760 Kč
FDCK8544218K
Nůž Santoku Forged Intense 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV620124
Nůž Santoku Forged Katai 18 cm
3 410 Kč
FORGEDSDV620711
145328 nuz santoku kineo wmf 18 cm
1 638 Kč –20 %
1 310 Kč
WM1896176032
nuz santoku manmosu dellinger 18 cm 1
3 999 Kč
DNGRSXLKH109
Santoku nůž RAN PLUS 12,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
3 990 Kč
YAX36612
Santoku nůž SUPER GOU 16,5 cm, červená, Yaxell
Novinka
12 490 Kč
YAX37101
Santoku nůž SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
16 990 Kč
YAX37201
Santoku nůž ZEN 16,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
4 490 Kč
YAX35501
HAUS7NA DNGRSXLKHAUS7NA
Keramický nůž Santoku INGENIO K1530414 Tefal 13 cm
749 Kč
TEFK1530414
Nerezový nůž Santoku ICE FORCE K2320614 Tefal 18 cm TEFK2320614
SD67 0094M 1
2 549 Kč
SMRSND67NS7
Nůž Santoku Forged Brute 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV620155
Nůž Santoku Forged Katai 14 cm
3 100 Kč
FORGEDSDV620681
Nůž Santoku Forged Olive 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV307427
Nůž Santoku FRESH KITCHEN K1220704 Tefal 12 cm
449 Kč
TEFK1220104
Nůž Santoku Nordic kitchen 18 cm Eva Solo
5 525 Kč
ES515402
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž