Ocílky a brousky

44 položek celkem
Brousek na nože V-Edge Zwilling
2 000 Kč –8 %
1 823 Kč
ZW32605000
147260 ocilka diamantova 26 cm zwilling
2 145 Kč
ZW32520261
Brousek na nože s ochranou Gourmet WMF
1 099 Kč
WM1876516030
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
799 Kč
DNGR6971496038317
Ocílka z chromované oceli s vroubkovanou rukojetí 31,5 cm ZWILLING ZW32542310
Ocílka DARKNITRO 30 cm, hnědá, F.DICK
4 733 Kč
FDCK71103302
147257 ocilka keramicka 23 cm zwilling
1 590 Kč
ZW32513231
Brousek na nože TRIUM Diamond Cams Pro de Buyer
2 359 Kč
DB429002
Kombinovaný brusný kámen Dellinger 2000/5000
859 Kč
DNGRRIRW252
TWINSHARP
1 390 Kč
ZW32601000
Kombinovaný brusný kámen Dellinger 3000/8000
1 099 Kč
DNGRRIRW001
177344 sebraaanzet hr1 minder wit 1536x226
1 960 Kč
FORGEDSDV623613
Ocílka diamond Forged Intense 26 cm
1 951 Kč
FORGEDSDV304617
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
999 Kč
DNGR6971496038270
Ocílka Wüsthof kulatá 26 cm
929 Kč
WU4473
Srovnávací blok brusných kamenů 180 RISAM, keramika, Dellinger DNGR6971496038652
145100 brousek na noze gourmet wmf
705 Kč
WM1880276270
Brousek na nože Victorinox černý
899 Kč –10 %
809 Kč
VN787213
Ocílka diamond Forged Olive 26 cm
1 951 Kč
FORGEDSDV305379
Brousek na nože Gourmet WMF
1 273 Kč
WM1874376030
177221 ocilka pro kuchare v delce 25 cm a kulatem typu provedeni 1f5fa5b96806cf449b6ba53b88508fdb
3 470 Kč
FDCK7587125
Brusný kámen TWIN Finishing Stone Pro ZWILLING
3 770 Kč –8 %
3 466 Kč
ZW32505300
145211 ocilka 23 cm grand gourmet wmf
2 200 Kč
WM1889646030
Nahoru
Další produkty

Brousky na nože - nezbytný doplněk každé kuchyně

Potřebuji brousek na nože?

Pokud investujete do kvalitních kuchyňských nožů a očekáváte jejich vynikající výkon, jsou brousky na nože naprostou nezbytností. Ani ten nejlepší nůž nebude účinný, pokud ho nebudete pravidelně brousit, a pravidelné broušení nožů je jedním ze základních pravidel jejich údržby. Nože si samozřejmě můžete vzít k odborníkovi, ale pokud hodně vaříte a používáte nože Kuchařský nůž, Santoku nůž nebo nůž na chleba na každodenní bázi byste měli nože brousit i každé dva týdny, díky čemuž je nákup vlastního brousek na nože rozumnou volbou.

Jaké jsou různé typy brousků na nože?

Existují různé druhy brousků na nože a najdete je na Kulina (než se rozhodnete, podívejte se na naše nejprodávanější brousky na nože zde ). Výběr závisí na typu nože, na jeho úkosu (tvaru ostří) a na způsobu, jakým chcete k broušení přistupovat (ručně nebo elektricky). Hlavní typy brousků na nože jsou:

  • brusné kameny (mnoho profesionálů se domnívá, že brusné kameny jsou nejlepším způsobem broušení nožů, protože je můžete brousit pod jakýmkoli úhlem),
  • elektrická ořezávátka,
  • ruční ořezávátka,
  • brousicí/kalicí oceli používané k broušení ostří nožů, drobné broušení. Jsou vyrobeny z oceli, keramiky nebo mají diamantový povlak.
  • brousky na zubaté nože určené pro nože se zubatou čepelí

Jak se brousí nůž pomocí brousku?

Mnoho lidí se domnívá, že broušení nožů brusným kamenem vede k ostřejšímu ostří než jiné metody. Pokud se rozhodnete zakoupit brusný kámen , je důležité si nejprve přečíst návod od výrobce, ale obecný postup je následující:

  • ponořte a namočte brusný kámen do vody
  • naklonit nůž pod správným úhlem na hrubé straně
  • plynulým pohybem přejíždějte po kameni nahoru a dolů a ujistěte se, že jste pokryli celou čepel a obě její strany (pokud je nůž dvoubřitý)
  • otočte kámen na druhou stranu a postup opakujte
  • po skončení práce nůž umyjte a osušte

Jak se brousí nůž pomocí ocílka?

Pokud chcete použít ocelovou tyč, dodržujte následující pravidla, ale vždy si nejprve ověřte pokyny výrobce:

  • držte rukojeť nože v dominantní ruce a tyč v druhé ruce, obě směřují vzhůru
  • přiložte patu čepele k oceli asi 2 cm od jejího vrcholu a vytvořte tvar písmene V (přibližně pod úhlem 15-20 stupňů)
  • 5 až 10krát přetáhněte nůž po oceli směrem ke špičce čepele (dbejte na to, aby se oceli dotýkalo pouze ostří - ne boční strana, a pohybujte nožem, ne ocelí)
  • dotýkejte se tyče středním tlakem a snažte se udržet pravý úhel
  • totéž zopakujte s druhou stranou čepele (pokud je nůž dvoubřitý)