Ocílky a brousky

41 položek celkem
ostric stolni bruska rapid steel action vcetne stojanku s prisavkami b132c2a5eb9c82d3ff53dbacd9c8f2fe
Akce
3 240 Kč –15 %
2 754 Kč
FDCK9009200
Brousek na nože s ochranou Gourmet WMF
Akce
939 Kč –20 %
751 Kč
WM1876516030
Brousek na nože V-Edge Zwilling
Akce
2 410 Kč –29 %
1 695 Kč
ZW32605000
Ocílka diamond Forged Olive 26 cm
Akce
1 960 Kč –20 %
1 568 Kč
FORGEDSDV305379
145211 ocilka 23 cm grand gourmet wmf
Akce
2 200 Kč –20 %
1 760 Kč
WM1889646030
Diamantová ocílka KATAI 26 cm, Forged
Akce
3 024 Kč –20 %
2 419 Kč
FORGEDSDV625426
147257 ocilka keramicka 23 cm zwilling
Akce
1 780 Kč –20 %
1 408 Kč
ZW32513231
Brusný kámen TWIN Stone Pro ZWILLING
Akce
3 160 Kč –31 %
2 176 Kč
ZW32505100
177077 ocilka red spirit 0e814ecc1b2fb80f389888dbcfb28f0f
Akce
1 958 Kč –15 %
1 664 Kč
FDCK7174125
Ocílka diamond Forged Intense 26 cm
Akce
1 960 Kč –20 %
1 568 Kč
FORGEDSDV304617
Kombinovaný brusný kámen Dellinger 2000/5000
Akce
859 Kč –20 %
687 Kč
DNGRRIRW252
Ocílka KAPPA 26 cm, stříbrná, Güde
Akce
3 075 Kč –19 %
2 473 Kč
GUDE5526
TWINSHARP
Akce
1 350 Kč –15 %
1 138 Kč
ZW32601000
171773 ocilka zwilling 23 cm
Akce
1 230 Kč –20 %
Ocílka Zwilling 23 cm
Skladem (4 ks)
981 Kč
ZW32556231
Brousek na nože Victorinox černý
Akce
850 Kč –20 %
680 Kč
VN787213
Brusný kámen 1000/3000 RISAM, velký, Dellinger
Akce
899 Kč –20 %
719 Kč
DNGR6971496038461
Brusný kámen 240/800 RISAM, Dellinger
Akce Outlet
599 Kč –25 %
449 Kč
DNGR6971496038287
Brusný kámen 1000/3000 RISAM, Dellinger
Akce
799 Kč –20 %
639 Kč
DNGR6971496038317
Brousek na nože Gourmet WMF
Akce
1 201 Kč –20 %
960 Kč
WM1874376030
Nahoru
Další produkty

Brousky na nože - nezbytný doplněk každé kuchyně

Potřebuji brousek na nože?

Pokud investujete do kvalitních kuchyňských nožů a očekáváte jejich vynikající výkon, jsou brousky na nože naprostou nezbytností. Ani ten nejlepší nůž nebude účinný, pokud ho nebudete pravidelně brousit, a pravidelné broušení nožů je jedním ze základních pravidel jejich údržby. Nože si samozřejmě můžete vzít k odborníkovi, ale pokud hodně vaříte a používáte nože Kuchařský nůž, Santoku nůž nebo nůž na chleba na každodenní bázi byste měli nože brousit i každé dva týdny, díky čemuž je nákup vlastního brousek na nože rozumnou volbou.

Jaké jsou různé typy brousků na nože?

Existují různé druhy brousků na nože a najdete je na Kulina (než se rozhodnete, podívejte se na naše nejprodávanější brousky na nože zde ). Výběr závisí na typu nože, na jeho úkosu (tvaru ostří) a na způsobu, jakým chcete k broušení přistupovat (ručně nebo elektricky). Hlavní typy brousků na nože jsou:

  • brusné kameny (mnoho profesionálů se domnívá, že brusné kameny jsou nejlepším způsobem broušení nožů, protože je můžete brousit pod jakýmkoli úhlem),
  • elektrická ořezávátka,
  • ruční ořezávátka,
  • brousicí/kalicí oceli používané k broušení ostří nožů, drobné broušení. Jsou vyrobeny z oceli, keramiky nebo mají diamantový povlak.
  • brousky na zubaté nože určené pro nože se zubatou čepelí

Jak se brousí nůž pomocí brousku?

Mnoho lidí se domnívá, že broušení nožů brusným kamenem vede k ostřejšímu ostří než jiné metody. Pokud se rozhodnete zakoupit brusný kámen , je důležité si nejprve přečíst návod od výrobce, ale obecný postup je následující:

  • ponořte a namočte brusný kámen do vody
  • naklonit nůž pod správným úhlem na hrubé straně
  • plynulým pohybem přejíždějte po kameni nahoru a dolů a ujistěte se, že jste pokryli celou čepel a obě její strany (pokud je nůž dvoubřitý)
  • otočte kámen na druhou stranu a postup opakujte
  • po skončení práce nůž umyjte a osušte

Jak se brousí nůž pomocí ocílka?

Pokud chcete použít ocelovou tyč, dodržujte následující pravidla, ale vždy si nejprve ověřte pokyny výrobce:

  • držte rukojeť nože v dominantní ruce a tyč v druhé ruce, obě směřují vzhůru
  • přiložte patu čepele k oceli asi 2 cm od jejího vrcholu a vytvořte tvar písmene V (přibližně pod úhlem 15-20 stupňů)
  • 5 až 10krát přetáhněte nůž po oceli směrem ke špičce čepele (dbejte na to, aby se oceli dotýkalo pouze ostří - ne boční strana, a pohybujte nožem, ne ocelí)
  • dotýkejte se tyče středním tlakem a snažte se udržet pravý úhel
  • totéž zopakujte s druhou stranou čepele (pokud je nůž dvoubřitý)