Sušičky ovoce

3 položek celkem
Infračervená sušička ovoce CI IR D5 Yden
15 990 Kč
YDYISD5
Sušička Snack to go KITCHENminis® WMF
3 799 Kč –9 %
3 431 Kč
WM0415250011

Sušička potravin - nejlepší nástroj pro dlouhodobé uchovávání potravin v sušičce

Co jsou to sušičky potravin?

sušička potravin , často označovaná jako dehydrátor potravin, je kuchyňský nástroj používaný k sušení potravin, jako je ovoce, zelenina, houby, bylinky a maso. Potraviny se konzervují sušením, které rovněž prodlužuje jejich trvanlivost a zabraňuje tvorbě bakterií, plísní a kvasinek.

Sušičky potravin se často skládají z řady na sobě umístěných polic nebo podnosů s topným tělesem a ventilátorem umístěným ve spodní nebo horní části spotřebiče. K rovnoměrnému sušení potravin na táccích se využívá teplo, které produkuje topné těleso a které cirkuluje pomocí ventilátoru.

Stačí jen na tácy naaranžovat nakrájené nebo nasekané potraviny a nastavit teplotu a dobu trvání. Doba sušení závisí na typu a tloušťce sušených potravin, takže pro dosažení nejlepších výsledků se řiďte pokyny výrobce.

Alternativou k sušení na vzduchu je sušení na slunci, které však trvá mnohem déle (i několik dní) a k tomu, aby se potraviny vysušily, potřebujete slunné místo s nízkou vlhkostí a minimální teplotou 30 °C. Pokud nechcete kupovat další spotřebiče, můžete také zkusit sušit potraviny v troubě při teplotě 60 °C.

Na adrese Kulina, najdete několik univerzálních elektrických dehydrátorů renomovaných společností, jako např WMF.

Jsou dehydratované potraviny stejně zdravé jako čerstvé?

Dehydratované potraviny mohou být výživnou a zdravou alternativou. Není však tak prospěšná jako čerstvé potraviny. Přesto může sušení potravin snížit plýtvání potravinami a nabídnout zdravější alternativu k nezdravým pochutinám, jako jsou chipsy nebo popcorn. Nicméně, je důležité používat vysoce kvalitní suroviny a vyhýbat se přidaným cukrům a konzervačním látkám.

Jaké jsou výhody používání elektrické sušička potravin?

  • Dehydratace potravin může zabránit růstu škodlivých kontaminantů, čímž se prodlouží jejich trvanlivost a celoroční dostupnost
  • Sušení potravin také mění chuť a strukturu výrobků, často dodává sušeným potravinám, jako je ovoce, sladší a koncentrovanější chuť
  • Snižuje hmotnost a objem potravin, které se lépe skladují
  • můžete snadno připravit zdravé svačinky pro děti (sušená jablka se skořicí atd.) a dokonce i vánoční dekorace, jako jsou sušené plátky pomeranče