Japonský malý nůž SHOTOH 9 cm 6000MCT ZWILLING
Kód: MB34072091Související produkty
Detailní popis produktu
POPIS
Malý japonský nůž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi z řady 6000MCT má čepel o délce 9 cm, která má autentický japonský tvar s povrchovou úpravou čepele Tsuchime (vyklepávaný povrch). Tento strukturovaný povrch zajišťuje nejen originální vzhled, který se v Japonsku přirovnává k odrážejícímu se měsíci na hladině oceánu, ale prohlubně navíc zabraňují tomu, aby při krájení suroviny ulpívaly na noži. Díky tomu je nůž maximálně výkonný. Nůž Shotoh je ideální na krájení menších kusů ovoce a zeleniny, na loupání, okrajování, čištění ovoce a zeleniny. A můžete ho použít i na špikování masa nebo na vykrajování ovoce a zeleniny (dekorativní řezy).
Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a komfortní rukojeť ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z Cocobolo Pakka, což je exotické dřevo, které noži dodává luxusní vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje.Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63 a je vloženo mezi dvě vrstvy nerezové oceli. Ocel je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.
SPECIFIKACE
Délka ostří: 9 cm
Délka nože: 20,1 cm
Výška čepele: 2,5 cm
Hmotnost: 79 g
Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, dřevo Cocobolo Pakka
Barva: stříbrná, tmavě hnědá
Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele
1. Ocel
Čepele nožů jsou vyrobeny ze 2 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní povrchovou úpravu Tsuchime (vyklepávaný povrch), který připomíná měsíc odrážející se na hladině oceánu.
2. Rukojeť
Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z exotického dřeva Cocobolo Pakka, které spolu s promyšlenými detaily dodává nožům luxusní vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy.
3. Ostří
Čepel je symetricky broušena, což spolu s tepaným povrchem zajišťuje snadný průnik surovinami. Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající.
VÝHODY A NEVÝHODY
![]() |
Čepele nožů jsou vyrobeny ze 2 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC. Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli. Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. Pohodlná rukojeť z exotického dřeva. Unikátní tepaný povrch čepele pro efektivní krájení bez ulpívání surovin. |
![]() |
Vyšší pořizovací cena. Není možné nože mýt v myčce na nádobí. |
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí
Údržba nožů Zwilling
Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!
Mytí a čištění
Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte.
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.
Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.
Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
RECEPT - ŠPIKOVANÝ PEČENÝ KRÁLÍK S ČESNEKEM, ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM
1 králík, 250 g uzené slaniny, palička česneku, cibule, sůl, pepř, 1 balení sekaného špenátu, sůl, pepř, cibule, lžíce másla, 4 stroužky česneku, 100 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, bramborové knedlíky k podávání
Postup:
1. Králíka si naporcujte a každý kousek prošpikujte uzenou slaninou a česnekem.
2. Poklaďte pekáček cibulí, naskládejte do něj králičí kousky a na každý položte tenké plátky slaniny. Podlijte vodou a pečte zakryté přes hodinu. Nakonec dopečete bez poklice. Během pečení polívejte výpekem.
3. Na másle si orestujte nakrájenou cibuli a přidejte špenát, malinko podlijte. Chvilku poduste, osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a smetanu s přidanou moukou. Krátce nechte probublat.
4. Pečeného králíka podávejte se špenátem a bramborovými knedlíky.
Zdroj receptu: http://www.fajnsmeker.sk/recept/peceny-spikovany-kralik-slaninou-a-cesnekem-spenat-1005/
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | doživotní |
Hmotnost: | 0.2 kg |
EAN: | 4009839307928 |
Rozměr: | 9 cm |
Délka čepele: | 9 cm |
Počet kusů: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nůž |
Série: | MIYABI 6000MCT |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobce: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.