Letní závitky

Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.

Ingredience (4 porce):

Letní závitky

Postup:

  1. Maso dejte vařit se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
  2. Nudle dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty.
  3. Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě.
  4. Zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
  5. Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.
  6. Rýžový papír namočte na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.
  7. Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu, okraje přehněte dovnitř a rolujte.
  8. Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se Sweet chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.

Podívejte se také na jarní závitky, které se oproti těm letním smaží a jsou perfektně křupavé.