Sójová omáčka na sushi s nízkým obsahem soli? Ano!

Sójová omáčka pochází z Číny a používá se do mnoha tradičních asijských jídel jako dochucovadlo. Vzhledem k vysokému obsahu soli, není potřeba pokrmy dochucovat solí klasickou (stejně jako pokrmy s rybí omáčkou, která je naopak populární ve Vietnamu).

Sójová omáčka

Pokud je na vás klasická sójová omáčka moc slaná, vyzkoušejte tu se sníženým obsahem soli. Pravděpodobně vás překvapí fakt, že obsahuje až o polovinu soli méně. Naleznete ji ve specializovaných obchodech a většinou se pozná podle zelené etikety/víčka, které ji odlišuje od té klasické. Chuťově se nijak výrazně neliší, ale rozhodně je omáčka s nižším obsahem soli šetrnější k vašemu zdraví. K použití na přípravu sushi doporučujeme v obchodech hledat značku Kikkoman, která je ve světě sushi mistrů nejznámější a nejoblíbenější.