Blog Sushi, Strana 4

Rýže – není rýže jako rýže…poznejte ji dokonale!

Říkáte si proč? Vždyť rýže jsou jen malá bílá zrnka. Nenápadná, lehká, vítr je snadno odnese, tak co je na ní zajímavého? Možná bu...

Yum Yum omáčka a maki sushi jdou k sobě

Yum Yum omáčka je výtečná bílá omáčka, která se tradičně podává již po dlouhá léta v japonských Steakhousech. Nutno však dodat, že...

Kaviár: symbol rozmaru a přepychu. Očaruje i vás?

O kaviáru už někdy slyšel snad každý. Na kaviár si potrpí gurmeti z celého světa, a vědí proč. Je považován za skutečný rybí kleno...

Znáte pojem Yuba?

Víte, že sushi nemusí být zabaleno pouze do Nori, ale mimo jiné třeba také do yuby? Yuba je tradiční japonskou pochoutkou, která s...

9 sushi koření a dochucovadel

Koření či dochucovadla hrají v japonské gastronomii důležitou roli. V Česku k těm nejznámějším kořenícím přípravkům patří sojová o...

Oshizushi sushi - recept

Oshizushi, aneb zmáčknuté, sushi, patří mezi další tradiční druhy sushi. Zrodilo se před mnoha lety v oblasti okolo Osaky, ale s v...

Druhy sushi: Narezushi

Přestože je sushi typické pro Japonskou kuchyni a zcela neodmyslitelně k ní patří, počátky tohoto pokrmu spatřujeme spíše v jihový...

Chakin sushi – recept

Chakin sushi je u nás téměř neznámým druhem sushi, které se v Japonsku podává pouze v rámci výjimečných příležitostí, k nimž patří...

Hamachi - ryba pro sushi jako stvořená

K výrobě sushi se dají využít všelijaké druhy ryb a mořských plodů. Krevety, chobotnice, ústřice, humři, slávky, garnáti, krabi, s...

Druhy sushi: Inari sushi

Charakteristickým znakem sushi pokrmů je mořská řasa, do níž se balí veškeré ingredience. U Inari sushi jí však budete hledat marn...

Kurz sushi: vezměte s sebou děti!

Kurz sushi v Chefparade už jste s námi alespoň virtuálně absolvovali. Ale nejen dospělí, i děti mají rády sushi. To už nám nakonec...

Druhy sushi: Temaki sushi

Temaki sushi je druh ručně rolovaného sushi a vzhledem připomíná malý kornoutek. Jedná se o vůbec nejčerstvější sushi, které si mů...

Obrácené temaki sushi

Temaki sushi jistě znáte. Je to druh ručně rolovaného sushi a vzhledem připomíná malý kornoutek. Ale nešlo by to udělat obráceně…?...

Jak rolovat uramaki sushi: videonávod šéfkuchaře Hajného

Jak rolovat uramaki sushi? Podívejte se na videotip od Honzy Hajného, jak správně zarolovat tuto oblíbenou sushi rolku. Ačkoliv je...

Krabí tyčinky surimi

Krabí tyčinky surimi pocházejí z Japonska a často se používají na přípravu pomazánek. Jde o mleté maso krabů a mořských ryb, ze kt...

Krevety a další mořské plody do sushi

Mořské plody (nebo také mořské ovoce či dary moře) jsou velmi žádanou gastronomickou surovinou. Najdete je zejména ve všech kuchyn...

Druhy sushi: Chirashi neboli sushi salát

Milujeme všechny druhy sushi. Vlastně všechny si můžete snadno připravit doma, ale jeden z nich je opravdu jednoduchý na přípravu ...

Druhy sushi: Gunkan neboli lodička

Gunkan (česky "lodička") patří mezi větší druhy sushi. Přibližně 25 gramová rýžová rolka je potřená troškou wasabi a obalená v suš...