Blog Sushi, Strana 3

13 surovin, bez kterých se neobejde asijská kuchyně

Znáte 13 surovin, bez kterých se neobejde asijská kuchyně?  Rýže a rýžové nudle jsou zřejmě jasné všem, je toho však o kapánek ví...

Paleo sushi s lososem - čím nahradíte rýži?

Sushi má mnoho podob a bylo jen otázkou času, kdy si zastánci zdravého stravování a paleo diety povšimnou, jak moc je sushi zdravé...

Znáte Ika Nigiri sushi? Že ne? Pak je načase vyzkoušet! Hned!

Pod tajuplným japonským názvem Ika Nigiri sushi se skrývá jednoduchý typ sushi, kdy je plátek z chobotnice Mongo Ika položen na hr...

Znáte suzuki? A co mořský vlk nebo nebo morčák evropský?

Suzuki - nenápadná bílá ryba známá pod českým názvem mořský vlk,mořský ďas nebo také mořský okoun či morčák evropský, vás svou chu...

Miso Mayo omáčka ve 4 jednoduchých krocích

Sushi omáčky představují moderní doplněk sushi. V současnosti se podává již s většinou druhů, stejně jako wasabi, nakládaný zázvor...

Miso polévka s tofu a řasami – vyzkoušíte?

Miso polévka nebo pasta je po dlouhá staletí používána v asijských kulturách jako významný zdroj probiotik, prostředek na posílení...

Nápoj k sushi? Polévka Miso, čaj, saké i pivo…

Sushi je jednou z prvních věcí, kterou si bezprostředně spojíme se zemí vycházejícího slunce, Japonskem. Právě tam jej najdete v n...

10 kroků a máte typickou Boston sushi roll s krevetami

Modernizací tradičních receptur v Americe vznikla celá řada nových receptů, které neužívají syrové ryby nebo maso. Bostonské sushi...

Sójová omáčka – 4 tipy, jak poznat tu pravou

Pravá sójová omáčka je tradiční asijské dochucovadlo vyráběné fermentací sójových bobů. Používá se k dochucování sushi i dalších a...

Krevety v tempuře ve 4 krocích

Krevety v tempuře, (krevety obalené v tempurako, tak se moučka jmenuje), jsou výtečným jídlem do ruky. Poslouží jako zajímavé obče...

Sushi: Tisíciletá tradice se odráží v precizní přípravě i pestré chuti

„O čem se mi v noci zdá? Že dělám sushi a jak je připravuji. Své sushi jsem si vysnil“, prohlašuje sushi guru v úvodu životopisnéh...

Yakitori – japonský národní pokrm z kuřecího masa

Yakitori je japonský grilovaný pokrm z kousků kuřecího masa napíchnutých na špejlích ze dřeva či bambusu. Podobá se např. pokrmům ...

8 kroků k tataki sushi

Tataki je velmi oblíbenou japonskou kulinářskou metodou úpravy masa, jež spočívá v krátkém a prudkém opečení nad přímým plamenem (...

Pizza sushi – ano, opravdu i tento druh existuje…a je velmi oblíben!

Pizza sushi – říkáte si, co je to za nesmysl? Kdo to jen slyšel…Jenomže, on to nesmysl není, jde o moderní variantu sushi, které v...

Losos připravený metodou Sous Vide s wasabi a pálivou omáčkou

Losos připravený metodou Sous Vide sice úplně nesouvisí se sushi, ale určitě vás uchvátí. Přeci jen losos a sushi patří k sobě, ta...

Amaebi nigiri sushi má dokonce i 5 názvů!

Pakliže se vám naskytne příležitost ochutnat Amaebi sushi nigiri s krevetami, neměli byste odmítnout, jde totiž o ohromnou lahůdku...

Creative art sushi – znáte?

Když sushi milujete, není co řešit. Ve snaze ještě více popularizovat sushi v zahraničí, japonský kuchař Tam-chan přišel s novým z...

3 skoro hlavní ingredience na sushi? Rýže, rozvar a zázvor - jak na ně?

Bez základních ingrediencí to nepůjde, a protože opakování je matka moudrosti, není od věci si říct znova to základní, co je třeba...