Blog Sushi, Strana 2

Druhy saké: Kolik jich znáte? Liší se chutí i složením

V předchozím článku jsme vám prozradili, co je to saké, z čeho se tento japonský alkoholický nápoj vyrábí a jak si ho nejlépe vych...

Uzený losos – co jste o něm nevěděli a proč si ho vychutnat v sushi

Nechutná vám syrová ryba? Dejte sushi šanci a vychutnejte si ho s uzeným lososem. Kromě toho, že skvěle chutná, je uzený losos tak...

Historie sushi: Kde se vzalo a jak vypadalo původně?

Více, jaká je historie sushi? Zdá se, jako by tady s námi bylo odjakživa. Moderní sushi ale poprvé spatřilo světlo světa na začátk...

Praktický přehled: Jak dlouho vám vydrží suroviny na sushi?

Stalo se vám, že jste koupili rybu na sushi a nakonec jste jeho přípravu odložili? Nebo jste si do zásoby pořídili suroviny na sus...

Nakládaný zázvor: Jak prospěje vašemu zdraví a proč má růžovou barvu?

Sushi si bez nakládaného zázvoru nedovedeme představit. Věděli jste ale, že má taky spoustu příznivých účinků pro naše zdraví? Vše...

Je sushi dietní recept na věčné mládí?

Sushi máme všichni zažité jako lehké a zdravé jídlo, které nás udrží navždy mladé. Vždyť pochází z Japonska a tamní obyvatelé vypa...

6 + 1 základních druhů sushi. Znáte je všechny?

Nigiri, chirashi, inarizushi. A spousta dalších. Jednotlivých druhů sushi existuje takové množství, že vyznat se ve všech by dalo ...

5 tipů, jak si vychutnat sushi ještě více

Víte, jak si co nejlépe vychutnat sushi? Namáčíte si sushi do sójové omáčky tak, že ho celé ponoříte? A víte, že se to nemá? S obl...

Japonský tradiční pokrm Maguro tataki s Teriyaki omáčkou

Tradiční japonská kuchyně 日本料理 je svěží, zdravá a hlavně jednoduchá. Není jen o sushi. Vyzkoušíte rychlý a skvělý pokrm Maguro tat...

Uhodnete, co má společného Sushirrito a polibek Gejši?

Moderní kuchyně ráda experimentuje a kombinuje na první pohled věci zcela neslučitelné. Bylo tomu tak i Sushirrito, čili Burrrita ...

Znáte pohankové soba nudle? Jde z nich i výborné soba sushi!

K vyhlášeným japonským pochoutkám patří sushi i soba nudle. Někoho napadlo tyto dvě pochoutky sloučit do jedné, čímž vzniklo zcela...

Inspirace: sushi art. Tyto nádherné druhy snadno připravíte i doma

 Osvojili jste si základy sushi a chcete trochu experimentovat? S chutí do toho. Vždyť už naše babičky říkaly, že se jí i očima. P...

14 tipů co použít na japonskou lahůdku sashimi

Co všechno může být sashimi? Zatímco si mnoho lidí jako sashimi představuje především syrové ryby a mořské plody, není tomu tak. J...

9 rad, jak si užít running sushi

Restaurace s dopravníkovým pásem na sushi není už typická pouze pro Japonsko, kde se tento koncept téměř před šedesáti lety zrodil...

Proč je tuňák tak oblíbený? 7 benefitů ve zkratce

Tuňáci jsou zvláštní druh ryb, věděli jste například, že tuňák nikdy neodpočívá? Musí pořád plavat s otevřenou pusou, aby měl dost...

6 tipů na výběr sushi restaurace nejen v Praze

Češi jsou sice národ docela konzervativní, ale světová kuchyně jejich srdce přesto dobývá. Stále více jsou oblíbené asijské a sush...

Co si myslí Lukáš Neckář o dnešní gastronomii?

Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni, zejména pak na sushi a vietnamskou kuchyni. Aby se dostal co nejblíže exotickým ...

Tempura – znáte toto japonské národní jídlo?

Tempura je japonské národní jídlo (původem ale z Evropy!), jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s vodou v takovém...