Tradiční japonská kuchyně 日本料理 je svěží, zdravá a hlavně jednoduchá. Není jen o sushi. Vyzkoušíte rychlý a skvělý pokrm Maguro tataki?
Ingredience na Maguro tataki
- 400 g tuňák (vrchní díl šály)
- 50 g sezamu (bílý + černý)
- černý hrubě mletý pepř
- 100 ml sojové japonské omáčky
- 100 g tmavý cukr
- 50 ml mirin nebo saké
- 100 ml vody
- zázvor (cca 3 cm)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce škrobu
Příprava ve 3 krocích
- Pepř smíchejte se sezamem a tuňáka důkladně obalte ze všech stran povrchu.
- Nechte důsledně zahřát pánev a na suché pánvi tuňáka orestujte ze všech stran. Celková doba nesmí překročit 6 minut. Pak rybu můžete zchladit v ledové vodě – zastavíte tak proces.
- Po vychladnutí krájejte na jednotlivé plátky ( cca 5mm). Servírujte s omáčkou Teriyaki.
Omáčka Teriyaki
- Nakrájejte oloupaný zázvor a česnek na plátky.
- Svařte sojovou omáčku s trochou vody, hnědým cukrem, zázvorem a česnekem a vařte max. 15 minut.
- Pak tekutinu slijte skrz síto, přidejte rozpuštěný škrob a chvilku povařte do zhoustnutí.