210 položek celkem
Pěnovačka/cedník Profi Plus WMF
679 Kč
WM1871976030
Sada kuchyňských pomůcek Profi Plus WMF
2 999 Kč –14 %
2 569 Kč
WM1871529990
Šťouchadlo na brambory drátěné Profi Plus WMF
710 Kč
WM1871696030
Roztírač těsta na palačinky B Bois de Buyer
203 Kč
DB487301
Rotační stojan s náčiním černý Elevate™ Joseph Joseph
Tip
JS10151
Kuchyňská stěrka GREEN TOOL Eva Solo 31 cm zelená
360 Kč
ES531531
144968 sterka na testo 28 cm profi plus wmf
710 Kč
WM1871956030
144989 obracecka na palacinky profi plus wmf
549 Kč –9 %
497 Kč
WM1872496030
Naběračka Profi Plus O 9 cm WMF
679 Kč
WM1871016030
Sada kuchyňských pomůcek 7dílná Profi Plus WMF
2 999 Kč –13 %
2 599 Kč
WM1876709990
Obracečka na palačinky dřevěná 30 cm B Bois de Buyer DB487300
144899 144899 slehaci metlicka 25 cm profi plus wmf
549 Kč
WM1871146030
Šťouchadlo na brambory Profi Plus WMF
725 Kč
WM1871386030
Obracečka s drážkami B Bois de Buyer
619 Kč
DB270106
Obracečka Ingenio Tefal
204 Kč
TEFK2060814
Obracečka pružná B Bois de Buyer
619 Kč –10 %
552 Kč
DB270107
Velká obracečka z nylonu Eva Trio Eva Solo
360 Kč
ES118653
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • kuchyňská lžíce se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňské náčiní která často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obraceč: Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kus ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny, nabírání jídla z guláše nebo polévky
  • štětec na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • mačkadlo na brambory se používá k drcení měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo smažených fazolí.
  • Pomazánky na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích.
  • starka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a jiných tekutin.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňské náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňská mísa), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňské náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití s kulinářskými spotřebiči s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké a levné, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.