Příprava sushi: domácí dračí rolky v 11 krocích

Dračí rolky (dragon roll) jsou druh sushi uramaki, tedy obrácené rolky. Příprava sushi dragon roll je trochu náročnější, protože děláte vlastně dvě jídla v jednom. Ale věřte nám, že za tu námahu budete bohatě odměněni působivými dračími rolkami. Ostatně i samotné krevety v tempuře jsou velkou lahůdkou a vítězoslavný pocit z vlastního díla ničím nenahradíte.

Sushi dragon roll

Sushi Dragon roll

Ingredience:

  • bambusová podložka
  • potravinová fólie
  • 10 velkých krevet
  • kukuřičný škrob
  • olej na fritování (rostlinný olej: sezamový olej v poměru 10: 1)
  • 4 avokáda
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 citrónu
  • 4 řasy nori
  • omáčka spicy mayo (majonéza smíchaná s kapkou chilli omáčky Sriracha)
  • omáčka k úhoři unagi
  • 6 šálků předem připravené sushi rýže
  • černý sezam
  • 2 lžíce ochuceného rýžového octa
  • 1/4 šálku vody
  • tobiko (kaviár z létajících ryb)

Tempura z krevet

Na těstíčko tempura (vejce, voda a mouka v poměru ​​1: 1):

  • 1 studené velké vejce
  • 200 ml ledové vody
  • 1 šálek (240 ml) hladké mouky

Na tempurovou omáčku:

  • ¾ šálku (200 ml) instantního rybího vývaru Dashi
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce dochucovadla mirin
  • 2 lžičky cukru

Příprava sushi dragon roll:

  1. Smíchejte dashi, sójovou omáčku, mirin a cukr v malé pánvi a přiveďte omáčku k varu.
  2. Pak snižte teplotu a nechte povařit, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstavte z tepla.
  3. Ve fritéze rozpalte asi 3cm vrstvu oleje na 170 až 180 stupňů C. Můžete kontrolovat teplotu jídelními hůlkami. Když vidíte malé bublinky kolem hůlky, je olej připravený k fritování.
  4. Připravte si tempura těsto: prosijte mouku do velké mísy.
    Rozklepněte studené vejce do velmi studené vody.
    Metlou vaječnou směs rychle rozšlehejte a odstraňte kousky zdrclého bílku z povrchu.
    P
    omalu nalijte vaječnou směs do mouky a smíchejte těsto, ale jen chvilku, v těstíčku klidně můžou zůstat hrudky.
    Poprašte krevety
    kukuřičným škrobem a obalte je rychle v tempurovém těstíčku.
    Obalené krevety ihned smažte ve fritéze dozlatova. Nesmažte moc krevet najednou, aby neklesala teplota oleje; nechte kolem nich větší prostor.
  5. Dejte krevety tempura na talíř pokrytý papírovou utěrkou, abyste vysáli přebytečný tuk.
  6. Teď už je to velmi jednoduché. Příprava sushi uramaki vám půjde snadno podle našeho návodu. Jen místo krabích tyčinek použijete tempurové krevety. Dračí rolky pak navrchu ozdobte plátky avokáda, černým sezamem a kaviárem z létajících ryb.

Zdroj: http://www.justonecookbook.com