Druhy sushi: Sashimi

Sashimi je jedním z nejoblíbenějších druhů sushi. Asi chápeme proč. Jde prostě o kousky syrových (případně mírně tepelně upravených) ryb a mořských plodů všech možných druhů. Nejčastěji se používá tuňák, losos, makrela, sépie, chobotnice, ale můžete se setkat i s velrybím masem. Proti jeho použití ale brojí ochránci přírody zvlášť v USA, takže jde spíš o raritu. Jedná se o obvyklý první chod při formálním japonském jídle.

Sashimi: na co si dát pozor

Sashimi se musí zásadně nabírat a vkládat do úst pouze pomocí jídelních hůlek. Pozor si dávejte také na čerstvost ryb a mořských plodů, které použijete: poradí vám náš návod na správný nákup ryb. Stejně důležité je jejich zpracování, to si připomeňte zde.

Sashimi talíř

Následující video velmi názorně ukazuje, jak si krok po kroku připravit báječný talíř plný sashimi a krásně naaranžovaných nezbytných doplňků, jako je sójová omáčkawasabi, plátky avokáda a nakládaný zázvor.S takovouhle večeří budete mít úspěch vždy a zaručeně, zvlášť když ji stylově naservírujete.