Blog Steak, Strana 3

Jehněčí kotlety s kaparovou omáčkou a bramborovými pusinkami

Článek o tom, proč jíst jehněčí maso máme již za sebou. Tak jdeme na 1. recept a to Jehněčí kotlety s kaparovou omáčkou a pečenou bramborovou pěnou! S tímto receptem se můžete setkat v Chefparade a autorem receptu je šéfkuchař Jan Hajný. Ingredienc...

Grilované houby s opečeným česnekem a kozím sýrem - Vyzkoušíte?

Dnes grilujeme s Napoleon grily - grilované houby s opečeným česnekem a kozím sýrem. Vyzkoušíte tento skvělý, jednoduchý recept? Houby jsou masité a syté a mohou tedy skvěle zastoupit maso. Recept je pro 4 až 6 lidí a zabere vám jen pár minut. Ingre...

Grilovaná makrela s česnekem, petrželí a letním salátkem

Čas grilování je v plném proudu a co lepšího kromě pořádného fláku masa na gril, než ryba? Tentokrát je to grilovaná makrela s česnekem a petrželí a k tomu skvělý salát. Na gril můžete přihodit i libovolnou zeleninu... Ingredience: 680 g makrel...

Předkrm Bracciola di manzo z vysoké roštěné a plněné ravioly

Máme pro vás další 2 typicky italské recepty, předkrm masový a hlavní chod bezmasý. Italská Bracciola di manzo a domácí ravioly plněné riccotou, špenátem a šalvějovým máslem. Ingredience na Bracciola di manzo: 400 g hovězí vysoké roštěné olivový...

Křepelka s lanýžovou kaší a omáčkou z vína

Máte rádi zvěřinu? I křepelka tam patří, takže dnes zabrousíme do francouzské kuchyně a podíváme se na drůběž, konkrétně vás čeká křepelka (tak trochu metodou jako sous vide) s lanýžovou kaší. U nás je bohužel křepelka trochu opomíjená. Křepelka patř...

Batátové hranolky v 5 krocích

Batátové hranolky jsou perfektní přílohou ke steakům či burgerům. Nebojte se zařadit batáty do svého jídelníčku. Pořád kolem nich chodíte v obchodě a ještě jste se neodhodlali je vyzkoušet? Přihoďte tentokrát batáty do košíku a připravte si z nich vy...

Jerky – proč jíst sušené maso a jak si vyrobit vlastní?

Znáte sušené maso Jerky? A víte, kde sesušené maso vzalo? Dalo by se říct, že je s námi od nepaměti. Naši předkové totiž nedisponovali ledničkami, a tak si s konzervováním museli poradit jinak. Historie jerky Ulovené maso se sušilo u ohně nebo na s...

Striploin steak: Lahodný kus masa z nízkého roštěnce

Striploin steak nebo také New York strip je steak z nízkého roštěnce a pro svou chuť si získal srdce milovníků gastronomie po celém světě. Co je na něm tak skvělého? Jak Striploin steak chutná? Sval, ze kterého maso pochází, není za života zvířete ...

Rybí steaky: Proč jsou tak oblíbené a tipy, jak si je připravit

Není divu, že jsou rybí steaky tak oblíbené. Prozradíme vám užitečné tipy, se kterými si je snadno připravíte i vy. Ryby jsou plné zdravých tuků, které nás chrání před nemocemi srdce a oběhové soustavy, potlačují záněty šlach a svalů a mají příznivý ...

5 tipů jak vybrat ten pravý olivový olej

Není olej jako olej a není olivový olej jako olivový olej. Rozlišujeme hned několik druhů olivových olejů, které se liší jak cenou, tak kvalitou. Jak rozpoznat opravdu kvalitní olivový olej? A proč nezatracovat ty méně kvalitní? Jak ale nenaletět, je...

Víte, na kterém tuku připravovat steaky?

Tuk je součástí každé kuchyně, používáme jej na smažení, pečení, marinování, ale také při přípravě steaků. Nevíte si rady, na kterém tuku připravovat steaky a kolik stupňů je ideálních, aby se olej nepřepálil? Na kterém tuku připravovat steaky? Při...

Marinování steaku: Jak marinovat pro bezkonkurenční chuťový zážitek

Dobrá marináda dokáže steak pozvednout na úplně novou úroveň. Důležité je ale vědět, jak na to. Osvojte si tajemství marinování steaku a zjistěte, které koření k masu sedí a zda se marinuje celý steak. Marinování steaku – krok po kroku Základem vyn...

Šéfkuchař Jan Matějka vám představí Punk na talíři

Šéfkuchař Jan Matějka se vaření  věnuje profesionálně již 12 let. Po absolvování Střední hotelové školy pracoval v několika vyhlášených restauracích v Praze a učil se od zvučných jmen české gastroscény. V roce 2010 přišla nabídka na první práci na po...

Pošírovaný amur metodou sous – vide

Dnes opět zavítáme na metodu sous – vide. Pošírovaný amur metodou souse – vide s karotkou a omáčkou.  Recept si připravil skvělý šéfkuchař Jan Matějka a setkat se s ním můžete i na kurzu vaření v Chefparade. Honza vás zde naučí přemýšlet o surovinách...

Bez brambor: Výborné zeleninové hranolky zpestří váš oběd

Nechutnají vám brambory? Nebo jste se jich přejedli a k obědu si chcete vychutnat o něco zdravější přílohu? Vsaďte na zeleninu. Zeleninové hranolky jsou překvapivě chutné a se správnou omáčkou vyladí váš steak k dokonalosti. Z které zeleniny si hran...

Perfektní bylinky k masu? Poradíme vám, které vyzkoušet

Voňavé bylinky k masu dokážou vykouzlit gurmánský zážitek. Kromě toho jsou zdravé a mají spoustu dalších prospěšných účinků. Představíme vám ty nejznámější, které byste rozhodně měli v kuchyni vyzkoušet. Rozmarýn Pro svou intenzivní vůni je rozmar...

Sirloin steak – proč si ho zamilovat a jak si ho snadno připravit doma

Sirloin steak trhá žebříčky popularity. Je totiž tak jemný a šťavnatý, že se po něm budete oblizovat ještě týden. Tento steak se hodí hlavně na grilování, ale v celku ho můžete i péct. Prémiové hovězí, na kterém si pochutnáte i doma Sirloin steak p...

Česnekový chléb na grilu podle kuchařské knihy Weber

Příloha je nedílnou a důležitou součástí, která na pořádném grilování nesmí chybět. Česnekový chléb na grilu je skvělou volbou, kterou lze vylepšit i jinými bylinkami nebo např. parmazánem. Recept je vhodný pro cca 6-8 osob. Recept na česnekový chlé...

4 důvody, proč jsou houby skvělé pro naše zdraví + recept na steak s domácím houbovým máslem

Nadšený národ houbařů, jako jsme my Češi, snad ani nemusíme přesvědčovat, aby houby jedl. Přesto vám představíme pár důvodů, proč jsou pro nás houby skvělé – a není to jen proto, že nás jejich sběr tak baví. Máme pro vás recept na steak s domácím hou...

Vybavení, se kterým budou vaše steaky určitě ještě lepší

Snažíte se připravit co nejlepší steak a stále to není ono? Možná vám chybí maličkost – to správné vybavení. Díky němu vykouzlíte dokonalý steak a ohromíte každého, koho se rozhodnete pohostit. Víte, které kuchyňské pomocníky potřebujete? Kvalitní p...

Chutney z červené cibule

Chutney z červené cibule a balsamica podle Tomáše Babince, který vede rodinnou firmu Čongrády a zakládá si především na prvotřídní kvalitě. Recepty, jako například toto chutney z červené cibule a balsamica,  připravuje tak, aby ladily s jeho výrobky....