Chutney z červené cibule

Chutney z červené cibule a balsamica podle Tomáše Babince, který vede rodinnou firmu Čongrády a zakládá si především na prvotřídní kvalitě. Recepty, jako například toto chutney z červené cibule a balsamica,  připravuje tak, aby ladily s jeho výrobky. Chutney z červené cibule a balsamica se hodí nejenom k tradičním paštikám, ale k masu celkově. Skvěle si na něm pochutnáte společně s jehněčím masem nebo klasickým vepřovým steakem. Nic nezkazíte ani burgerem, do kterého chutney přidáte. Pojďme se na něj vrhnout!

Ingredience:

Cibulove chutney

Postup:

  1. Na oleji opečte bobkový list a skořici. Po chvíli přidejte cibuli nakrájenou na hrubší proužky a smažte, dokud cibule nepustí vodu. Poté vyndejte skořici a bobkový list.
  2. K cibuli přidejte 150 ml balsamica, cukr a za stáleho míchání nechte vařit.
  3. V případě potřeby přidejte cukr a vařte, dokud se neodpaří voda a nezůstane pouze hustá karamelizovaná cibule.
  4. Podávejte společně s játrovou paštikou na kousku čerstvého pečiva.