Chutney z červené cibule a balsamica podle Tomáše Babince, který vede rodinnou firmu Čongrády a zakládá si především na prvotřídní kvalitě. Recepty, jako například toto chutney z červené cibule a balsamica, připravuje tak, aby ladily s jeho výrobky. Chutney z červené cibule a balsamica se hodí nejenom k tradičním paštikám, ale k masu celkově. Skvěle si na něm pochutnáte společně s jehněčím masem nebo klasickým vepřovým steakem. Nic nezkazíte ani burgerem, do kterého chutney přidáte. Pojďme se na něj vrhnout!
Ingredience:
- 1 kg červené cibule
- 350 g třtinového cukru
- 150 ml balsamica
- 2 bobkové listy
- 2 tyčinky skořice
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- tradiční játrová paštika Čongrády
- pečivo
Postup:
- Na oleji opečte bobkový list a skořici. Po chvíli přidejte cibuli nakrájenou na hrubší proužky a smažte, dokud cibule nepustí vodu. Poté vyndejte skořici a bobkový list.
- K cibuli přidejte 150 ml balsamica, cukr a za stáleho míchání nechte vařit.
- V případě potřeby přidejte cukr a vařte, dokud se neodpaří voda a nezůstane pouze hustá karamelizovaná cibule.
- Podávejte společně s játrovou paštikou na kousku čerstvého pečiva.