Blog Steak

Buffalo křidélka - jak na ně v 8 krocích?

Buffalo křidélka je jednoduchý efektní recept, který si můžete připravit doma v troubě nebo pak v rámci grilovací sezony i venku na zahradě.  Zabere vám cca hodinku a půl a podle našeho receptu připravíte 4 porce. Buffalo křidélka jsou pro Američany ...

Aberdeen Angus: křehké a šťavnaté maso ze Skotska

Výběr masa na kvalitní steak nelze podceňovat. Pokud chceme dosáhnout těch nejchutnějších výsledků, musíme také vybrat vhodný kus masa pro určitý druh přípravy. Jednotlivé části skotu jsou velice rozdílné, a proto ne každé se hodí na přípravu steaků....

Losos s listovým špenátem a opékanými brambory

Losos je bezpochybu ryba pro naše zdraví. Obsahuje omega 3 mastné kyseliny, množství bílkovin, minerální látky jako vápník, hořčík, železo, vitamín B12 a D. Je to dravá ryba, která převážně žije v moři, ale migruje do řek, kde vyvádí mladou generaci....

7 tipů, jak vybrat ten správný gril na grilování

Asi všichni dobře víme, že jsme národ chatařů a chalupářů, milujeme zahrádky a pohodu s nimi spjatou. Na každé správné zahradě byl ale neměl chybět gril a vůně grilovaného masa, klobásek, párků, ale i zeleniny, sýrů a vůbec všeho, co jsme schopni a o...

Salsa Nopales: dobrota z Mexika

Ke steakům patří kromě přílohy také omáčky, dipy, marinády... A salsa! Mexická salsa Nopales nesmí chybět na vašem stole, pokud se chystáte třeba na mexický večer s přáteli! Perfektně jí doplníte nejen steak, ale i krevety, quesadillas, ale můžete ji...

Sous vide: Tajemství vaření ve vakuu

Už jste někdy slyšeli o metodě vaření zvané sous vide, která byla donedávna využívána především v profesionálních kuchyních, ale dnes už proniká i do domácností? Přečtěte si o ní více. Sous vide = vaření ve vakuu Francouzské slovo sous vide (čtěte ...

Povinná výbava na steaky

Sice bychom raději psali o grilování a co k němu potřebujete, ale protože počasí nám, milovníkům grilování, pořád nějak nepřeje, zaměříme se na přípravu steaků na pánvi. Jak má taková povinná výbava na steaky vypadat? Steaky na pánvi jsou stejně dob...

Hovězí steak: základní recept

Když už víme, jak vybrat maso na steak a na co si při jeho přípravě dát pozor, nic nám nebrání vyzkoušet si základní recept na hovězí steak. Tak s chutí do toho! Ingredience na hovězí steak: 800 g hovězí svíčkové (střední část) 50 ml olivového...

Chilli dnes má svůj den!

Víte, že mezinárodní den chilli je právě dnes, 25. února? Chilli papričky samotné nebo ve formě omáčky neodmyslitelně patří ke steaku. Škála jejich pálivosti sahá od té nejjemější pikantnosti až po vražedně pálivé druhy. Pokud to máte rádi ostré, ten...

Flambovaný ananas ke steakům

Velká otázka: jaká sladká tečka se hodí ke steaku? Chce to něco lehčího, zároveň to nesmí přebít chuť steaku... Jako ideální se jeví sladkokyselé ovoce. Řešením je flambovaný ananas: lehký a přitom chutný dezert, který se naprosto perfektně hodí ke s...

Steak: co k němu máme pít?

Teď zřejmě rozvíříme velkou debatu. Obvykle se má totiž za to, že k hovězímu masu pasuje jedině červené víno. No dobře, ale jaké? A nefungoval by steak stejně tak dobře i s jiným (ne)alkoholickým nápojem? Podívejme se na různé druhy pití podrobněji. ...

Rare, medium nebo well done?

Tedy krvavý, středně propečený nebo propečený? Chcete si připravit perfektní steak, máte výborné maso a nechcete ho pokazit? Sázkou na jistotu je stupeň přípravy medium rare, tento druh masa si objednávají ti, co vědí, co znamená pojem " šťavnatý a l...

Bio maso má zelenou

Spotřeba masa v posledních letech výrazně stoupla, jelikož je v dnešní době také mnohem dostupnější. Předem je potřeba upozornit, že často s jeho nižší cenou klesá i kvalita. Jaké maso je tedy to nejlepší? Prozradíme vám, proč je dobré podporovat, ku...

Maso na steak: jak ho vybrat?

Už víte, jak maso na steak správně připravit, ale jak ho vůbec vybrat a nakoupit? Přeci jen to není úplně levná záležitost, a zjistit až doma, že máte nevhodný kus masa? Lepší je tomu předejít. Máme pro vás 7 tipů, které oceníte, až pro svůj steak vy...

Proč jíst maso v 10 bodech

Dnešní společnost se často dělí na ty, kteří maso milují, na ty, kteří ho pomalu vyčleňují ze svého jídelníčku a na ty, kdo zkrátka nechápou, proč jíst maso. Pojďme si tedy připomenout, proč je pro nás maso důležité a proč ho tak rádi jíme. 10 důvod...

4 tipy, jak připravit dokonalý steak

Chcete připravit dokonalý steak, ale nevíte jak na to? Kvalitním kusem masa zabodujete na sto procent, a jako bonus pro vás máme 4 tipy a triky, které se vám budou hodit! 1) PŘI VÝBĚRU MASA NEŠETŘETE Kvalitní maso je základ, proto při výběru neše...

Nože: udělejte ostrý řez

Neobejdete se bez nich při přípravě salátů, steaků, ale ani když chystáte chlebíčky pro návštěvu. Nože musí být ostré, potraviny by se na ně neměly lepit, a taky musí něco vydržet – koneckonců je používáte denně. Kovové nebo keramické nože? Nožů ...

Marinovaný steak s Coffee Rub a ochucenou bagetkou

Dnes si připravíme recept ve spolupráci s kořením Kotányi. Coffee Rub je směs koření pro opravdové znalce a labužníky. Její neodolatelný nádech pražených kávových zrn ladí báječně k masu, jako je náš marinovaný steak.  Může být použita na steaky, kot...

Artyčoková srdíčka na grilu s oreganem a solí – ideální příloha k masu

Vyzkoušejte tuto netradiční přílohu (nejen) k masu, i samotné je to lahůdka. Nemusí se grilovat jen papriky, houby a cuketa. Grilovaná artyčoková srdíčka ozvláštní každé posezení s přáteli. Ingredience na artyčoková srdíčka na grilu: 4 velké arty...

T-Bone steak s citronovokřenovým krémem

T-Bone steak je jedním z nejlepších kousků masa. Vyzkoušejte náš recept z kuchařky od Webera. Víte, proč T-Bone steak? Podle hřbetní kosti ve tvaru písmene „T“, která protíná 2 svaly: nízký roštěnec a pravou svíčkovou. Jedná se o jeden z nejkvalitn...

3 důvody, proč konzumovat jehněčí maso. A kde ho seženete?

Jehněčí maso je klasifikováno jako maso červené (třebaže maso jehněte je ve skutečnosti růžové barvy). Je získáváno z mláďat ovcí mladších jeden rok. Maso dospělé ovce se nazývá skopové. Již od pradávna byly ovce ponechávány na pastvách s minimálním...