Roštěnec s grilovanou zeleninou

Datum: 24.6.2016

Vyzkoušejte vyměnit klasickou bramborou přílohu ke steakům za svěží, šťavnatou a pestrou grilovanou zeleninu. Vykouzlíte tak odlehčený oběd nebo večeři vhodnou nejen za teplých letních dní. 

INGREDIENCE NA STEAKY

IMG_5154 copy 

POSTUP

IMG_5062   IMG_5072   IMG_5103   IMG_5117

1. Maso osolte a opepřete, potřete pár kapkami oleje.

 

2. Rozpalte pánev a vložte do ní maso. Opékejte 2,5 minuty a potom maso obraťte.

 

3. Až maso obrátíte, přidejte k němu na půl rozříznutou palici česneku, snítky tymiánu a máslo.

 

4. Během opékání maso přelívejte rozpuštěným máslem, které získá vůni česneku a tymiánu. Po dopečení nechte maso odpočinout.

 

INGREDIENCE NA GRILOVANOU ZELENINU

IMG_5000copy

Postup 

IMG_4933   IMG_4948   IMG_4982   IMG_5033

1. Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka, papriku na větší kusy a cibuli na měsíčky, které rozeberte na jednotlivé plátky.

 

2. Na grilovací pánvi krátce opečte z obou stran kolečka lilků a cuket. Na stejné pánvi poté postupně krátce opečte i papriku a cibuli.

 

3. Vše naskládejte do pekáče, natrhejte do něj lístky tymiánu a promíchejte. Přidejte sušená rajčata, osolte a opepřete.

 

4. Vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte, dokud zelenina nezměkne. Po upečení vmíchejte olivový olej.

dinner Servírování

Na talíř poklaďte zeleninu a na ní steak přelitý máslem z pánve. Pokud si potrpíte na nevšední servírování, vyměňte čistě bílé talíře za nádobí nevšedních barev a vzorů. Výjimečně působí například ručně vyráběná japonská keramika Made in Japan, která je již dostupná i v České republice.

Inspiration_12malé Inspiration_7malé Inspiration_9malé

     Grilovací pánev Raymond Blanc 28 cm  Chef nůž Raymond Blanc 20 cm   Sušená rajčata 285 g  Prkénko na krájení akácie Zassenhaus 42 x 27,5 cm