Hovězí Stroganov je původně ruský recept ovlivněný francouzskou kuchyní v minutové úpravě - v podstatě jde o minutkový guláš z kvalitního masa. Původní Stroganov se připravoval z pečených paprik a ve výsledku připomínal spíše perkelt.
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové (nejlépe palec)
- 2 papriky
- 2 červené cibule
- 120 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce hořčice
- 100 ml smetany
- pepř
- sůl
- worcester dle chuti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mořská sůl |
Černý pepř |
Worcesterová omáčka |
Kuchařský nůž |
Tlakový hrnec |
Postup
![]() |
1. Zeleninu i maso nakrájejte na tenké nudličky (maso a zelenina by měly být ve stejném poměru). |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||
2. Na rozpálené pánvi orestujte nejprve papriku, po pár vteřinách přidejte cibuli, a nakonec maso. |
3. Po rychlém opečení přidejte protlak, který je třeba orestovat, aby zesládl. |
4. Vmíchejte hořčici, přilijte smetanu a během několika vteřin nechte svařit dohusta. |
5. Dochuťte pepřem a worcesterem. |
Rada šéfkuchaře
Místo hovězího masa můžete použít i například vepřovou panenku.