Slevy až 15 % na LotusGrill
Pořiďte si bezkouřový, stylový gril!

Hovězí Stroganov


hovězí stroganovHovězí Stroganov je původně ruský recept ovlivněný francouzskou kuchyní v minutové úpravě - v podstatě jde o minutkový guláš z kvalitního masa. Původní Stroganov se připravoval z pečených paprik a ve výsledku připomínal spíše perkelt.

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové (nejlépe palec)
  • 2 papriky
  • 2 červené cibule
  • 120 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 100 ml smetany
  • pepř
  • sůl
  • worcester dle chuti
Mořská sůl hrubozrnná Le Saunier de Camargue 1 kg a Černý pepř celý TRS 100 g a Worcesterová omáčka Lea & Perrins 150 ml a Kuchařský nůž Pro Zwilling 20 cm a Tlakový hrnec Perfect Pro WMF 22 cm 4,5 l a

Mořská sůl

89,-

Černý pepř

79,-

Worcesterová omáčka

99,-

Kuchařský nůž

3489,-

Tlakový hrnec

5499,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Postup

IMG_5677

1. Zeleninu i maso nakrájejte na tenké nudličky (maso a zelenina by měly být ve stejném poměru).

IMG_5698   IMG_5714   IMG_5729   IMG_5738

2. Na rozpálené pánvi orestujte nejprve papriku, po pár vteřinách přidejte cibuli, a nakonec maso.

 

3. Po rychlém opečení přidejte protlak, který je třeba orestovat, aby zesládl.

 

4. Vmíchejte hořčici, přilijte smetanu a během několika vteřin nechte svařit dohusta.

 

5. Dochuťte pepřem a worcesterem.

chef-toque Rada šéfkuchaře

Místo hovězího masa můžete použít i například vepřovou panenku.