Hovězí Stroganov

Datum: 27.6.2016

Hovězí Stroganov je původně ruský recept ovlivněný francouzskou kuchyní v minutové úpravě - v podstatě jde o minutkový guláš z kvalitního masa. Původní Stroganov se připravoval z pečených paprik a ve výsledku připomínal spíše perkelt.

INGREDIENCE

IMG_5752 copy

POSTUP

IMG_5677

1. Zeleninu i maso nakrájejte na tenké nudličky (maso a zelenina by měly být ve stejném poměru).

IMG_5698   IMG_5714   IMG_5729   IMG_5738

2. Na rozpálené pánvi orestujte nejprve papriku, po pár vteřinách přidejte cibuli, a nakonec maso.

 

3. Po rychlém opečení přidejte protlak, který je třeba orestovat, aby zesládl.

 

4. Vmíchejte hořčici, přilijte smetanu a během několika vteřin nechte svařit dohusta.

 

5. Dochuťte pepřem a worcesterem.

chef-toque Rada šéfkuchaře

Místo hovězího masa můžete použít i například vepřovou panenku.

Nerezová pánev 22 cm ANOLON AUTHORITY + stěrka zdarma        Omáčka Pomodoro Barilla 400 g Mlýnek na pepř Berlin Zassenhaus přírodní 18 cm Kuchařský nůž FISKARS Functional Form 20 cm