Roast beef nakrájený na tenké plátky je skvělý nejen s klasickou přílohou jako teplý oběd či večeře, ale také na studeno s kouskem chleba nebo zeleninovým salátem.
INGREDIENCE NA ROASTBEEF |
INGREDIENCE NA KAPAROVÝ DIP |
![]() |
POSTUP
![]() |
![]() |
![]() |
||
1. Potřete maso hořčicí rozmíchanou se sladkou paprikou a worcesterem, opepřete a nechte odpočívat v lednici (nejlépe přes noc). |
2. Maso důkladně osolte a opečte na rozpálené pánvi ze všech stran. |
3. Přemístěte na pekáč a pečte v horkovzdušné troubě cca 30 minut při 140°C. Ideální teplota ve středu masa je 56°C - 58°C. |
4. Kapary z nálevu sceďte a jemně rozsekejte nožem. |
5. Smíchejte s cukrem a majonézou, osolte a opepřete podle chuti. Výsledná chuť by měla být příjemně sladko-kyselá |
Rady šéfkuchaře
- Při dopékání roastbeefu v troubě lze použít teploměrovou sondu. V indukční troubě se při nastavení programu „Roastbeef“ maso nejprve samo zprudka opeče a poté dopéká na správnou teplotu i čas.
- Pokud je potřeba, svažte roštěnec před přípravou provázkem do požadovaného tvaru.
- Pro odlehčenou verzi kaparového dipu můžete využít jogurt a zakysanou smetanu místo majonézy.