Roastbeef s kaparovým dipem

Datum: 24.6.2016

Roast beef nakrájený na tenké plátky je skvělý nejen s klasickou přílohou jako teplý oběd či večeře, ale také na studeno s kouskem chleba nebo zeleninovým salátem. 

INGREDIENCE NA ROASTBEEF

  • 500 g nízkého roštěnce z mladého býka
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce worcesteru
  • 1/3 svazku tymiánu/rozmarýnu
  • sůl, pepř

INGREDIENCE NA KAPAROVÝ DIP

roastbeef 

POSTUP

 IMG_5450    IMG_5495    IMG_5504

1. Potřete maso hořčicí rozmíchanou se sladkou paprikou a worcesterem, opepřete a nechte odpočívat v lednici (nejlépe přes noc).

 

2. Maso důkladně osolte a opečte na rozpálené pánvi ze všech stran.

 

3. Přemístěte na pekáč a pečte v horkovzdušné troubě cca 30 minut při 140°C. Ideální teplota ve středu masa je 56°C - 58°C.

4. Kapary z nálevu sceďte a jemně rozsekejte nožem.
5. Smíchejte s cukrem a majonézou, osolte a opepřete podle chuti. Výsledná chuť by měla být příjemně sladko-kyselá
       

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Při dopékání roastbeefu v troubě lze použít teploměrovou sondu. V indukční troubě se při nastavení programu „Roastbeef“ maso nejprve samo zprudka opeče a poté dopéká na správnou teplotu i čas.
  2. Pokud je potřeba, svažte roštěnec před přípravou provázkem do požadovaného tvaru.
  3. Pro odlehčenou verzi kaparového dipu můžete využít jogurt a zakysanou smetanu místo majonézy.

 

Digitální teploměr Profi Küchenprofi  MAILLE hrubozrnná francouzská hořčice 380 g  Kapary ve vinném octě Varia Gusto 210 g  Grilovací pánev Raymond Blanc 28 cm