9 rad na téma jídelní hůlky

Jídelní hůlky jsou nedílnou součástí nejen japonského stolování. Lámete si hlavu s tím, jak správně uchopit hůlky? S naším návodem v 9 jednoduchých bodech to snadno zvládnete!

Hulky

1. Neťukejte hůlkami o stůl, talíře ani jednou hůlkou o druhou.

2. Pokud dostanete v restauraci dřevěné spojené hůlky, po rozlomení je nemněte v rukou, jak jste možná někde viděli, abyste odstranili zbylé kousky dřeva. Dáváte tím najevo, že vám nejsou „dost dobré“.

3. Hůlky nikdy neolizujte.

4. Nepoužívejte hůlky jako ukazovátko.

5. Hůlky nezapichujeme do rýže ani do jednotlivých kousků sushi.

6. Držení hůlek v pěsti je chápáno jako výhružné gesto.

7. Nepoužívejte hůlky k přitažení nádob s pokrmy.

8. Své hůlky používejte jen pro sebe – nepoužívejte je k překládání jídla jiným osobám.

9. Po dojedení se hůlky překládají přes misku tak, aby konce směřovaly vlevo.