Sladké pečivo Churros v 9 krocích

Churros -  pečivo podobné našim koblihám je rozšířené v Latinské Americe a na Pyrenejském poloostrově. V originálním receptu se těstem, jde vlastně o odpalované těsto, které se nafoukne, naplní válec s pístem a tryskou se z něj vytlačují tyčinky nebo spirálky (tak, jak vidíte na obrázku), které se smaží v oleji. Churros se jí horké, obalené v cukru a skořici.  Mohou se i plnit krémem nebo čokoládou. My si připravíme podle receptu kuličky.

Ingredience:

Churros

  • 4 vejce
  • 60 g másla
  • 2,5 dl mléka
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 160 g mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • cukr moučka + skořice

Postup:

  1. Máslo ohřejeme v pánvi na středně vysokou teplotu.
  2. Přidáme mléko, cukr a sůl.
  3. Když máslo změkne, přidáme mouku a prášek do pečiva. Při přidávání mouky nepřestáváme míchat.
  4. Vaříme při mírné teplotě, aby se směs nelepila na pánev.
  5. Odložíme stranou a necháme vychladnout (přibližně 5 minut). Mezitím rozpálíme olej.
  6. Vrátíme se ke směsi - měla by už být vlažná, a přidáme vejce, která jsme vyšlehali na sníh.
  7. Když je olej horký, formujeme lžící malé kuličky (přibližně 3x3 cm).
  8. Smažíme dozlatova z obou stran – cca 2 minuty.
  9. Churros vysušíme kuchyňským papírovým obrouskem a ještě horké poprášíme moučkovým cukrem a skořicí.

Tip: Podobně můžete připravit i věnečky z odpalovaného těsta. Jen na plech nastříkáte pomocí cukrářského sáčku kolečka, která po upečení ihned, ještě teplé, rozříznete. U tohoto receptu je důležité při pečení neotvírat troubu, jinak se věnečky nenafouknou! Rozříznuté věnečky se plní žloutkovým krémem.