Osvědčené tipy pro raw (ne)pečení – naučte se, jak na to

Ať už máte sladkého cukroví plné zuby nebo jen chcete svou stravu něčím ozvláštnit, tipy na zdravé (a skvělé) pochoutky se vždycky hodí. Podlehli jste také trendu raw? Pojďte s námi vyzkoušet raw (ne)pečení. 

Poznejte svého nového kamaráda – raw karamel

Všechny dortíky a sladkosti dokonale doplní lahodný raw karamel. Víte, jak ho připravit? Na hodinu nechejte namočit asi 200 g medjool datlí. Poté je rozmixujte společně s jednou lžící raw medu, lžící mandlového másla a lžící kakaového másla.

raw-nepeceni1-1

Nechejte přírodu, ať barví za vás

Ani při raw pečení se nemusíte loučit s krásně barevnými dezerty. Stačí sáhnout po těch správných přírodních barvivech. Třeba taková kurkuma vykouzlí krásnou žlutou barvu, s kakaem dosáhnete několika odstínů hnědé. Pokud chcete opravdu výrazné zbarvení, sáhněte po fialové kukuřičné mouce.

Připravte si vlastní mouku

Už jste slyšeli o oříškové mouce? Pokud máte výkonný mixér, během několika minut si ji sami zvládnete připravit. Například můžete vzít 200 g kešú, pět vteřin mixovat a je hotovo.

raw-nepeceni3

Krém vyměňte za avokádo

Jestliže jste ještě ve svých dezertech nezačali používat avokádo, je na čase s tím začít. Smíchejte několik avokád s oříškovým nebo jiným rostlinným mlékem, přidejte lžíci raw kakaového prášku, raw medu a připravte lahodný a zdravý krém.

raw-nepeceni3

Nebojte se experimentovat

Za zkoušku nic nedáte. Zkuste k raw (ne)pečení přistoupit metodou pokus–omyl. Řekli byste, že se k sobě hodí mrazem sušené jahody, černý pepř a kurkuma? Divili byste se, ale jde o skvělou kombinaci. Zkoušejte, dokud nenarazíte na vysněnou chuť, a užijte si přípravu dezertů od začátku až do konce.

Tip: Přečtěte si, proč používat kokosový olej v kuchyni. Důvody vám jistě nebudou lhostejné.