Ať už máte sladkého cukroví plné zuby nebo jen chcete svou stravu něčím ozvláštnit, tipy na zdravé (a skvělé) pochoutky se vždycky hodí. Podlehli jste také trendu raw? Pojďte s námi vyzkoušet raw (ne)pečení.
Poznejte svého nového kamaráda – raw karamel
Všechny dortíky a sladkosti dokonale doplní lahodný raw karamel. Víte, jak ho připravit? Na hodinu nechejte namočit asi 200 g medjool datlí. Poté je rozmixujte společně s jednou lžící raw medu, lžící mandlového másla a lžící kakaového másla.
Nechejte přírodu, ať barví za vás
Ani při raw pečení se nemusíte loučit s krásně barevnými dezerty. Stačí sáhnout po těch správných přírodních barvivech. Třeba taková kurkuma vykouzlí krásnou žlutou barvu, s kakaem dosáhnete několika odstínů hnědé. Pokud chcete opravdu výrazné zbarvení, sáhněte po fialové kukuřičné mouce.
Připravte si vlastní mouku
Už jste slyšeli o oříškové mouce? Pokud máte výkonný mixér, během několika minut si ji sami zvládnete připravit. Například můžete vzít 200 g kešú, pět vteřin mixovat a je hotovo.
Krém vyměňte za avokádo
Jestliže jste ještě ve svých dezertech nezačali používat avokádo, je na čase s tím začít. Smíchejte několik avokád s oříškovým nebo jiným rostlinným mlékem, přidejte lžíci raw kakaového prášku, raw medu a připravte lahodný a zdravý krém.
Nebojte se experimentovat
Za zkoušku nic nedáte. Zkuste k raw (ne)pečení přistoupit metodou pokus–omyl. Řekli byste, že se k sobě hodí mrazem sušené jahody, černý pepř a kurkuma? Divili byste se, ale jde o skvělou kombinaci. Zkoušejte, dokud nenarazíte na vysněnou chuť, a užijte si přípravu dezertů od začátku až do konce.
Tip: Přečtěte si, proč používat kokosový olej v kuchyni. Důvody vám jistě nebudou lhostejné.