Hruška na víně

Ubriaca pera - hruška vařená v bílém víně se šafránem a aromatickou čokoládou - je italský recept spíše podzimních chutí. A proto v létě báječně zpestří svěží domácí menu. Tento dezert je totiž ideální jako sladká tečka, která vás příliš nezasytí, ale krásně pohladí na duši i na jazyku. 

INGREDIENCE

hruska na vine chefshop_cz

 

POSTUP

hruska na vine chefshop_cz 1   hruska na vine chefshop_cz 2   hruska na vine chefshop_cz 3

1. Oloupejte hrušky a zbavte je jádřinců.

 

 

2. V hrnci rozpusťte cukr, zalijte jej bílým vínem a přidejte šafrán.

 

3. Do připraveného svaru přidejte hrušky a vařte, dokud lehce nezměknout (asi 7 minut).

 

hruska na vine chefshop_cz 4   hruska na vine chefshop_cz 5   hruska na vine chefshop_cz 6

4. V malém hrnci svařte smetanu společně s rozmarýnem, badyánem a skořicí. Poté smetanu sceďte.

 

 

5. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a přidejte svařenou smetanu. Vše dohromady důkladně promíchejte.

 

 

 6Hrušky naaranžujte do požadovaného vzhledu a přelijte smetanovou čokoládou.

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Hrušky používejte polotvrdé, lépe se s nimi pracuje a jejich konzistence po uvaření nebude kašovitá.
  2. Svar z vína, cukru a šafránu můžete použít vícekrát.

 

Tmavá čokoláda Callebaut 300 g  Bílé víno Valentini Vignot Bourgogne Aligoté 2014 0,75 l Šafrán Don Jerez 0,3 g Nerezový hrnec 24 cm ANOLON AUTHORITY