Z technických důvodů je dnes prodejna zavřena

Italský bílý chléb

Italské pečivo je jemné, nadýchané, zkrátka jako obláček. Díky své struktuře na sebe skvěle váže olivový olej, balsamico, pesta, polévky nebo zbytek omáčky z talíře po těstovinách. Takže by vám nějaký ten domácí italský chléb u italského jídla rozhodně neměl chybět.

INGREDIENCE

pane bianco chefshop_cz

 

POSTUP

pane bianco chefshop_cz 1   pane bianco chefshop_cz 2

1. Hladkou mouku důkladně promíchejte s polovinou nasekaných bylinek, kvasnicemi a solí.

 

2. Přidejte 1 lžíci olivového oleje a vodu. Promíchejte v hladké, vláčné těsto.

pane bianco chefshop_cz 3   pane bianco chefshop_cz 5

3. Vyklopte těsto na pomoučněnou pracovní plochu a rukama ho propracujte do hladka. Poté jej vytvarujte do bochánku a nechte 20 minut kynout na teplém místě.

 

4. Po vykynutí těsto vytvarujte do požadovaného tvaru, potřete olivovým olejem, několikrát nahoře nařízněte, posypejte zbylými bylinkami a hrubozrnnou solí. Pečte na 190°C po dobu 25 minut.

 

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Do těsta můžete přidat sušená rajčata v oleji, nebo celé olivy.
  2. Hodí se jako příloha k polévce, nebo na přípravu Bruschetty. 

 

Vyzkoušejte také: Recept na jemnou italskou rajčatovou polévku

 

 Sušená rajčata 285 g  Mouka na pizzu Tre Mulini  1 kg Olivový olej extra panenský IL Casolare 1 l  Zelené olivy Varia Gusto 500 g