Italský bílý chléb

Datum: 22.7.2016

Italské pečivo je jemné, nadýchané, zkrátka jako obláček. Díky své struktuře na sebe skvěle váže olivový olej, balsamico, pesta, polévky nebo zbytek omáčky z talíře po těstovinách. Takže by vám nějaký ten domácí italský chléb u italského jídla rozhodně neměl chybět.

INGREDIENCE

pane bianco chefshop_cz

 

POSTUP

pane bianco chefshop_cz 1   pane bianco chefshop_cz 2

1. Hladkou mouku důkladně promíchejte s polovinou nasekaných bylinek, kvasnicemi a solí.

 

2. Přidejte 1 lžíci olivového oleje a vodu. Promíchejte v hladké, vláčné těsto.

pane bianco chefshop_cz 3   pane bianco chefshop_cz 5

3. Vyklopte těsto na pomoučněnou pracovní plochu a rukama ho propracujte do hladka. Poté jej vytvarujte do bochánku a nechte 20 minut kynout na teplém místě.

 

4. Po vykynutí těsto vytvarujte do požadovaného tvaru, potřete olivovým olejem, několikrát nahoře nařízněte, posypejte zbylými bylinkami a hrubozrnnou solí. Pečte na 190°C po dobu 25 minut.

 

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Do těsta můžete přidat sušená rajčata v oleji, nebo celé olivy.
  2. Hodí se jako příloha k polévce, nebo na přípravu Bruschetty. 

 

Vyzkoušejte také: Recept na jemnou italskou rajčatovou polévku

 

 Sušená rajčata 285 g  Mouka na pizzu Tre Mulini  1 kg Olivový olej extra panenský IL Casolare 1 l  Zelené olivy Varia Gusto 500 g