Jablečný štrůdl s vlašskými ořechy

V naší škole vaření Chefparade v pražské tržnici jsme ve spolupráci se Světem Zdraví připravili vynikající křehký jablečný štrůdl. 

jablkova-strudla-s-orechmi

INGREDIENCE NA Jablečný štrůdl:

  • 300 g celozrnné (špaldové) mouky
  • 50 g ghee (ghí) másla
  • 150 g bílého jogurtu
  • 80 g vlašských ořechů
  • asi 3 jablka
  • mletá skořice
  • hrst rozinek
  • 1 vejce + vejce na potření

POSTUP:

  1. Špaldovou mouku důkladně přesyjeme, přidáme do ní jogurt a máslo ghí
  2. Uhněteme základ těsta, aby mělo lepkavou konzistenci a přidáme vajíčko
  3. Těsto vypracujeme následně rukama a necháme odležet
  4. Těsto si vyválíme na prkně posypaném moukou 
  5. Připravíme si náplň do štrůdlu: nakrájíme jablka na kostky, trošku pokapeme citronovou šťávou, přidáme nakrájené vlašské ořechy a nakonec přidáme hrst rozinek. Výslednou náplň posypeme mletou skořicí
  6. Náplň poklademe na rozválené těsto, zabalíme do tvaru štrůdlu a potřeme vajíčkem 
  7. Šup do trouby, pečeme na 180 stupňů, cca 25 minut
  8. Nakrájíme a posypeme práškovým cukrem
  9. Dobrou chuť :)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.