V naší škole vaření Chefparade v pražské tržnici jsme ve spolupráci se Světem Zdraví připravili vynikající křehký jablečný štrůdl.
INGREDIENCE NA Jablečný štrůdl:
- 300 g celozrnné (špaldové) mouky
- 50 g ghee (ghí) másla
- 150 g bílého jogurtu
- 80 g vlašských ořechů
- asi 3 jablka
- mletá skořice
- hrst rozinek
- 1 vejce + vejce na potření
POSTUP:
- Špaldovou mouku důkladně přesyjeme, přidáme do ní jogurt a máslo ghí
- Uhněteme základ těsta, aby mělo lepkavou konzistenci a přidáme vajíčko
- Těsto vypracujeme následně rukama a necháme odležet
- Těsto si vyválíme na prkně posypaném moukou
- Připravíme si náplň do štrůdlu: nakrájíme jablka na kostky, trošku pokapeme citronovou šťávou, přidáme nakrájené vlašské ořechy a nakonec přidáme hrst rozinek. Výslednou náplň posypeme mletou skořicí
- Náplň poklademe na rozválené těsto, zabalíme do tvaru štrůdlu a potřeme vajíčkem
- Šup do trouby, pečeme na 180 stupňů, cca 25 minut
- Nakrájíme a posypeme práškovým cukrem
- Dobrou chuť :)