Ocelová grilovací pánev Mineral B Element Ø 32 cm
Kód: DB561332Související produkty

Pokud hledáte praktické mačkadlo na brambory, zvolte řadu kuchyňského náčiní Tefal Ingenio. Náčiní je velice odolné, vydrží i opravdu velké zatížení. Použité materiály (ABS,...

Kráječ na pizzu s nepřilnavým povrchem Profi Plus WMF je vyroben z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 s nepřilnavou povrchovou úpravou. Délka kráječe je 21 cm a průměr čepele 6,5...

Lis na česnek Profi Plus WMF vám umožní pohodlné lisování česneku bez toho, aniž byste se ušpinili a vaše ruce byly cítit aromatickou vůní, jež česnek uvolňuje. Je robustní a...

Palička na maso Profi Plus od výrobce WMF vám bude neocenitelným pomocníkem při klepání masa. Je vyrobena z velmi kvalitní nerezové oceli, takže je velmi odolná a robustní....

Pokud milujete originální a nápadité kuchyňské náčiní, pořiďte si tento jedinečný lis značky Eva Solo v barvě a tvaru citronu. Má účelný tvar pro snadný úchop, protiskluzový...

Kuchařská pinzeta značky De Buyer je ideální pro servírování a zdobení vašich pokrmů.
Detailní popis produktu
Mineral B Element je série ocelových pánví francouzské firmy de Buyer. Společnost de Buyer je celosvětově uznávaná především v profesionální sféře, kde jsou ocelové pánve velmi oblíbené pro jejich nenahraditelné vlastnosti při restování masa či zeleniny. Řada pánví Mineral B Element je pro domácí použití ještě vylepšena o povrchovou úpravu na bázi včelího vosku. Ten je chrání před zoxidováním a zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se navíc s každým dalším použitím zlepšují. Pánve jsou určeny na všechny typy varných zdrojů včetně indukce. Ocelové pánve Mineral B Element jsou 100% přírodní, EKO-logické a recyklovatelné.
Pánve z řady Mineral B Element lze používat v troubě pouze na krátké dopékání, a to maximálně na 10 minut do teploty 180°C. V případě delšího pobytu pánve v troubě by mohlo dojít k poškození lakované rukojeti. Pokud preferujete pánev, kterou lze používat i v troubě na neomezeně dlouhou dobu, zvolte raději pánev ze série Mineral B Element PRO nebo pánev French Collection B Element.
Pánve Mineral B Element ve stručnosti:
- Pánve jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
- Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
- Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahují PFOA ani PTFE.
- Bez přidaných chemikálií - výroba šetrná k životnímu prostředí.
- Ekologické a recyklovatelné.
- Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
- Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
- Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
- Vynikající tepelná vodivost.
- Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
Maillardova reakce:
Když se pánev rozpálí na více než 140°C, tak se připravované pokrmy následkem zkaramelizování přírodních šťáv velmi rychle zatáhnou na povrchu. Vytvoří se krusta zabraňující vysušení pokrmu uvnitř. Výsledkem je na povrchu opečený a křupavý pokrm s jemným a vláčným středem. Perfektní na opékání masa, přípravu křupavých palačinek nebo chutných omelet.
Jak správně používat pánve Mineral B Element:
Před prvním použitím: pánev vypláchněte vařící vodou a dobře osušte. Nalijte do pánve olej do výšky cca 1 mm a zahřívejte asi 5 minut. Olej vylijte a pánev vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Čím častěji budete pánev používat, tím lepší budou výsledky při vaření. Čím černější bude vnitřní povrch, tím lepší nepřilnavé vlastnosti bude mít. Pánev nemyjte v myčce na nádobí, ztratí tím své nepřilnavé vlastnosti a bude korodovat.
Postup při vaření: pánev s trochou oleje zahřejte. Až bude dostatečně rozpálená, opečte pokrm zprudka z obou stran. Ztlumte teplotu a dopékejte dle potřeby.
Péče po použití: Odstraňte zbytky jídel a opláchněte pánev vařící vodou. Následně ihned otřete utěrkou, aby si pánev zachovala své vlastnosti a předešli jste vzniku rzi.
Čištění a údržba: použijte hrubou mořskou sůl (bez vody), kterou vložíte do pánve a 1:30 min zahřívejte na vysoký stupeň. Následně vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Hrubá mořská sůl odstraní připečené zbytky a nežádoucí pachy. Následně potřete olejem a uskladněte na suchém místě.
POZOR! Nikdy nenechávejte pánev odmočit. Když se pokrm připálí, vydrhněte pánev hrubou houbičkou. Nemyjte v myčce na nádobí!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Grilovací pánve |
---|---|
Záruka: | 2 roky |

Tato nerezová pánev německé značky WMF má nepřilnavý povrch CeraDur®, který je extrémně odolný vysokým teplotám a umožňuje zdravé vaření zeleniny, masa či ryb s minimálním...

Čtvercová grilovací pánev Staub s délkou strany 24 cm je vyrobena z litiny, která je odolná proti korozi, výborně vede teplo a má dlouhou životnost. Vhodná na všechny...

Grilovací pánev Mineral B Element od výrobce De Buyer s průměrem 26 cm má mřížkovaný povrch pomínající mřížku grilu. Pánev je vyrobena ze 100% přírodního materiálu,...

Sada pro každého milovníka grilovaného masa či zeleniny - hliníková grilovací pánev Excellence s velice odolným dvouvrstvým nepřilnavým povrchem pro zdravější vaření s minimem...

Odolná hliníková grilovací pánev o velikosti 26 x 26 cm z kolekce Rock značky Lamart. Nepřilnavý vnitřní povrch marble pro zdravé vaření bez připalování. Vhodná na indukci,...

Kulatá grilovací pánev Staub s průměrem 30 cm je vyrobena z litiny, která je odolná proti korozi, výborně vede teplo a má dlouhou životnost. Vhodná na všechny typy...

Grilovací pánev WMF o průměru 27 cm je vyrobena z odolného litého hliníku. Je opatřena speciálním nepřilnavým povrchem Durit Protect Plus, který brání přichytávání a...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.