Pomerančové muffiny ze špaldové mouky - výherní recept soutěže

Výherní recept, pomerančové muffiny, soutěže s Kotányi, která proběhla na facebooku Chefshopu, nám poslala paní Anička Cvejnová z Prahy 8. Připravila jej se svými dcerami (4 a 9 let) na Velikonoce.  Před několika lety, kromě zdobení bytu a barvení vajíček založily ještě tradici pečení a zdobení velikonočních muffinů.
A jelikož i ty chtěla něčím vylepšit, tak do nich přidávají i Kotányi pomerančovou kůru a vznikly tyto skvělé pomerančové muffiny.

Recept je jednoduchý a zvládnou ho i děti. Určitě se bude hodit i na různé oslavy nebo jako občerstvení ke kávě či čaji.

Ingredience:

Pomerančové muffiny

  • 2 lžíce másla
  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • šťáva ze středně velkého pomeranče                              
  • pomerančová kůra krájená Kotányi
  • pomerančový cukr Kotányi
  • 1 jablko
  • 2 šálky špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 185° C.
  2. Cukr a máslo spolu smícháme v misce, přidáme celá vejce, pomerančovou kůru a šťávu, a dobře promícháme.
  3. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno na struhadle a přidáme do výše uvedené směsi.
  4. Špaldovou celozrnnou mouku smícháme s kypřícím práškem, necháme chvíli odstát a zlehka smícháme se směsí.
  5. Pečeme ve formách na muffiny při teplotě 170°C asi 25-25 minut.
  6. Po vychladnutí zdobíme marcipánem nebo potahovou hmotou.

Velikonočně nazdobené pomerančové muffiny nabídneme koledníkům:-) nebo návštěvě.