Pekanovo jablečná ovesná kaše je dobrá nejen na snídani: je levná, vydatná a můžete si ji podle sebe přizpůsobit ráno i večer. Bavte se! Porce je pro 4 děti a příprava zabere pouhých 15 minut.
Ingredience - pekanovo jablečná ovesná kaše:
- 160 g ovesných vloček
- 600 ml mléka nebo přírodního sojového mléka
- špetka mořské soli
- 30 g nesolených pekanových ořechů
- 1 jablko
- javorový sirup
Příprava:
- Do větší pánve nebo hrnce vložte ovesné vločky, nalijte 600 ml mléka a přidejte špetku soli.
- Vařte na mírném ohni za stálého míchání 5 až 6 minut, dokud nebude kaše krémová. Podle potřeby můžete ještě přidat mléko.
- Poté odstavte a rozdělte do misek.
- Připravte si pekanovo-jablečný topink.
- Pekanové ořechy nahrubo nasekejte a na sucho je restujte na pánvi dozlatova, asi 3 až 4 minuty.
- Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nastrouhejte je na hrubo.
- Smíchejte nastrouhané jablko s javorovým sirupem. A rozdělte na kaše.
- Navrch ještě zasypte pekanovými ořechy a podle chuti zakápněte ještě javorovým sirupem.
Nutriční hodnoty:
Kalorie: 287 cal (kalorií)/14% Tuky: 11,1 g/16% Nasycené mastné kyseliny: 2,5 g/13% Bílkoviny: 9,5 g/21% Sacharidy: 35,3 g/14% Cukry: 11 g/12% Sůl: 0,2 g/3% Vláknina: 3,1 g % - Denní doporučený příjem pro dospělé