Pekanovo-jablečná ovesná kaše podle Jamie Olivera

Pekanovo jablečná ovesná kaše je dobrá nejen na snídani: je levná, vydatná a můžete si ji podle sebe přizpůsobit ráno i večer. Bavte se! Porce je pro 4 děti a příprava zabere pouhých 15 minut.

pekanove-orechy-e1505227440355

Ingredience - pekanovo jablečná ovesná kaše:

  • 160 g ovesných vloček    
  • 600 ml mléka nebo přírodního sojového mléka
  • špetka mořské soli
  • 30 g nesolených pekanových ořechů  
  • 1 jablko
  • javorový sirup

Příprava:

  1. Do větší pánve nebo hrnce vložte ovesné vločky, nalijte 600 ml mléka a přidejte špetku soli.
  2. Vařte na mírném ohni za stálého míchání 5 až 6 minut, dokud nebude kaše krémová. Podle potřeby můžete ještě přidat mléko.
  3. Poté odstavte a rozdělte do misek.
  4. Připravte si pekanovo-jablečný topink.
  5. Pekanové ořechy nahrubo nasekejte a na sucho je restujte na pánvi dozlatova, asi 3 až 4 minuty.
  6. Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nastrouhejte je na hrubo.
  7. Smíchejte nastrouhané jablko s javorovým sirupem. A rozdělte na kaše.
  8. Navrch ještě zasypte pekanovými ořechy a podle chuti zakápněte ještě javorovým sirupem.

Nutriční hodnoty:
Kalorie: 287 cal (kalorií)/14% Tuky: 11,1 g/16% Nasycené mastné kyseliny: 2,5 g/13% Bílkoviny: 9,5 g/21% Sacharidy: 35,3 g/14% Cukry: 11 g/12% Sůl: 0,2 g/3% Vláknina: 3,1 g % - Denní doporučený příjem pro dospělé

ovesna-kase-1024x680