Linecké cukroví tak trochu jinak

Zkuste letos zařadit ke svým receptům na vánoční cukroví tento recept na mandlové linecké cukroví. Mandle dodají těstu skvělou chuť a také barvu.

Ingredience:

Linecké cukroví

  • 1 žloutek
  • 280 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 1 vrchovatá lžíce a jemno namletých mandlí
  • vaše oblíbená marmeláda nebo džem

Potřebné vybavení:

Postup:

1. Nejprve smíchejte sypké ingredience.

2. Tuto směs nasypte na vál a uprostřed směsi prstem vytvořte důlek.

3. Do důlku dejte žloutek a máslo nakrájené na malé kostičky.

4. Pomocí rukou nyní vypracujte hladké těsto.

5. Těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do ledničky.

6. Po vychladnutí těsto rozválejte na výšku cca 2-3 mm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary dle libosti. Nezapomeňte však udělat od každého tvaru sudý počet a polovinu vždy s dírkou.

7. Jednotlivé tvary klademe na pečícím papírem vyložený plech.

8. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do zezlátnutí (cca 5 - 6 minut).

9. Po vychladnutí k sobě slepujeme jednotlivé dvojice marmeládou nebo džemem.