Linecké cukroví tak trochu jinak

Zkuste letos zařadit ke svým receptům na vánoční cukroví tento recept na mandlové linecké cukroví. Mandle dodají těstu skvělou chuť a také barvu.

Ingredience:

Linecké cukroví

  • 1 žloutek
  • 280 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 1 vrchovatá lžíce a jemno namletých mandlí
  • vaše oblíbená marmeláda nebo džem

Potřebné vybavení:

Postup:

1. Nejprve smíchejte sypké ingredience.

2. Tuto směs nasypte na vál a uprostřed směsi prstem vytvořte důlek.

3. Do důlku dejte žloutek a máslo nakrájené na malé kostičky.

4. Pomocí rukou nyní vypracujte hladké těsto.

5. Těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do ledničky.

6. Po vychladnutí těsto rozválejte na výšku cca 2-3 mm a pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary dle libosti. Nezapomeňte však udělat od každého tvaru sudý počet a polovinu vždy s dírkou.

7. Jednotlivé tvary klademe na pečícím papírem vyložený plech.

8. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do zezlátnutí (cca 5 - 6 minut).

9. Po vychladnutí k sobě slepujeme jednotlivé dvojice marmeládou nebo džemem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení