Čokoládový cheesecake s nádechem chilli

Cheesecake, jehož hlavní přísadou je čokoláda. Tato skvostná delikatesa, která je pro mnoho z nás návyková, vyzní mnohem lépe a výrazněji, přidá-li se do ní chilli.  Neobvyklé spojení pikantní chilli papričky a smyslné čokolády zaručí dokonalou souhru chutí. Vyzkoušejte sami.

Ingredience

Cheesecake

Na 20 cm korpus

  • 200 g kakaových sušenek
  • 75 g másla

Na náplň

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dno otevírací dortové formy vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs pečlivě natlačte na dno i boky připravené formy a dejte péct na 10 minut.

2. Zatím si připravte krém. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a vmíchejte do ní chilli. Promíchejte krémový sýr s cukrem a do této směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Po jednom zapracujte vejce a nakonec zakysanou smetanu.

3. Směs vlejte na předpečený korpus a uhlaďte povrch. Cheesecake dejte péct tak, že na dno trouby vložte nádobu s vodou a pečte 15 minut na 180 °C, poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě dalších 45 minut. Cheesecake nechte ve formě zcela vychladnout. Pak ho přesuňte do lednice a chlaďte přes noc.

Jediný kousek pohladí vaše chuťové pohárky. Přejeme dobrou chuť!