Limitovaná akce: Doprava zdarma na všechny objednávky ! platí do 28.10

Čokoláda a pečení: Kdy sáhnout po tmavé a kdy raději použít bílou?

Čokoláda a pečení jdou ruku v ruce. Nevíte, kterou čokoládu na pečení zvolit? Pojďme se spolu podívat na jednotlivé druhy čokolády a na to, jak se pojí s kterým dezertem.

Hořká čokoláda

Náplně do čokoládových lanýžů, polevy, glazury. Pro všechny tyto sladké doplňky skvěle zužitkujete hořkou čokoládu. Dokonce ji můžete nasekat na kousky a použít třeba pro přípravu cookies. Tu opravdu kvalitní hořkou čokoládu si ale schovejte na recepty, kde opravdu vynikne její chuť.

hořká_čokoláda_všeopečení

Mléčná čokoláda

Mléčná čokoláda má jemnou chuť a je nejsladší ze všech opravdových čokolád. Tento druh čokolády se velmi dobře rozpouští – snadno si s ní tak připravíte třeba i domácí horkou čokoládu. Obecně se ale mléčná čokoláda příliš nehodí na pečení, protože je náchylná na horko a může se spálit. Pokud ji ale recept vyžaduje, vybírejte pečlivě a volte jen opravdu kvalitní mléčnou čokoládu.

mléčná_čokoláda_všeopečení

Bílá čokoláda

Skvěle chutná a často se používá i při pečení. Přitom bílá čokoláda vlastně čokoláda ani není. Nemá totiž čokoládový základ a tvoří ji cukr, mléko a kakaové máslo. To nic nemění na tom, že s její pomocí dokážete vykouzlit lahodné dezerty. Třeba takový jahodový dort s bílou čokoládou nebo čokoládový dort s pěnou z bílé čokolády. Při pečení s bílou čokoládou můžete použít méně cukru, protože samotná čokoláda ho obsahuje dost.

Tipy na závěr

Při pečení určitě nepoužívejte čokoládu, kterou byste normálně nejedli. Chcete přece připravit vynikající dezert, na kterém si pochutnáte. Co dalšího dodržet při pečení s čokoládou?

  • Nejprve si přečtěte složení. Pokud čokoláda obsahuje jiný tuk než kakaové máslo, vraťte ji zase zpátky do regálu a pátrejte dál po lepší a kvalitnější čokoládě.
  • Jestliže recept vyžaduje čokoládu, která není bílá, zkuste místo klasické tekuté složky přidat do těsta trochu kávy. Díky tomu vyniknou bohaté podtóny přidané čokolády.
  • Vždy volte kvalitu. Pokud se nemůžete rozhodnout mezi dvěma druhy čokolády, sáhněte po té o něco dražší. Její kvalita se podepíše na výsledném dezertu.

Pochutnejte si na těch nejlepších čokoládových dezertech. Ať už vám chutná čokoláda hořká, mléčná, bílá nebo všechny, s její pomocí dokážete vykouzlit opravdové lahůdky.

Vyberte si čokoládu na pečení podle svého gusta!