Univerzální nůž Professional "S" Zwilling 13 cm

Kód: ZW31025131
2 100 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Univerzální nůž Zwilling je středně velký nůž s vroubkovanou čepelí o délce 13 cm. Ideální na krájení měkkého ovoce a zeleniny, pečiva, sýrů a uzenin. Nůž má plnou střenku a nýtovanou rukojeť. Doporučujeme ruční mytí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_domyckycastecne

POPIS

Univerzální nůž z kolekce Professional "S" od výrobce Zwilling má vroubkovanou čepel s délkou 13 cm, díky které je perfektním pomocníkem při krájení pečiva, měkkého ovoce a zeleniny (např. rajčata), uzenin a sýrů. Někdy bývá také označován jako snídaňový nůž. Řada Professional "S" je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě, designu se třemi robustními nýty a plnou střenkou. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka čepele: 13 cm

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 

cq5dam.web.1030.600

1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

2. Rukojeť

Kuchyňská klasika ozkoušená profesionály. 3-nýtové držadlo má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandartní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

minus

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

Bannery_noze

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednotlivé nože
Záruka: 50 let
Typ produktu: Nůž na maso
Délka čepele: 13 cm
Vlastnosti: Vhodné do myčky na nádobí
EAN: 4009839073045

Řada nožů Zwilling Professional S

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: