Profi silikonová forma na 8 báboviček canelé O 5,5 cm Elastomoule® de Buyer

Kód: DB183401
Značka: de Buyer
1 650 Kč
Skladem (>5 Ks)

Profi silikonová forma na 8 báboviček canelé ? 5,5 cm Elastomoule® je vhodná na přípravu jak za tepla, tak za studena. Perfektní tvar s ostrými hranami pro dokonalou prezentaci Vašich výtvorů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Profi silikonová forma na 8 báboviček canelé ⌀ 5,5 cm Elastomoule® je vhodná na přípravu jak za tepla, tak za studena. Perfektní tvar s ostrými hranami pro dokonalou prezentaci Vašich výtvorů.

Profesionální silikonové formy Elastomoule® od francouzské firmy de Buyer jsou absolutní špičkou na trhu. Díky speciálnímu materiálu - silikonové pěně s obsahem kovového prachu, jsou tyto formy extrémně tepelně vodivé a zaručí tak perfektní výsledek. Pečivo bude rovnoměrně propečené, se zkaramelizovanou vrstvou po celé ploše. Formy Elastomoule® odolají teplotám od -70°C do +300°C, jsou tak vhodné jak na pečení tak na následné uchovávání v mrazáku. Francouzští kulináři používají tyto formy na přípravu různých předkrmů i dezertů pečených i nepečených. Vhodné jsou i na různé vaječné krémy, šlehané pěny, aspiky apod.

Profi silikonové formy Elastomoule® de Buyer ve stručnosti:

  • flexibilní a nepřilnavé ze silikonové pěny s kovovým prachem
  • extrémně rychlý přenos tepla díky micro-bublinkám v materiálu
  • perfektní zkaramelizování pečeného obsahu
  • patentovaný systém
  • vhodné na pečení i do mrazáku, odolají teplotám od -70°C do +300°C
  • profesionální kvalita

Použití forem Elastomoule®:

  • Před prvním použitím umyjte formy mýdlovou vodou nebo v myčce na nádobí. Vymažte formu pouze před prvním použitím trochou oleje nebo másla. Na další použití to již nebude nutné.
  • Pokud používáte formy v troubě, pokládejte je přímo na mřížku, nikoliv na plech. Na mřížce dojde k mnohem lepší tepelné cirkulaci a rovnoměrnějšímu propečení obsahu. Mřížku je vhodné umístit do nižší části trouby.
  • Teploty používané na pečení v silikonových formách Elastomoule® jsou stejné jako u běžných plechových forem na pečení.
  • Nepoužívejte v troubě při grilovacím režimu, infračervené paprsky mohou formy vážně poškodit.
  • Lze používat v mikrovlnné troubě.
  • Nikdy nedávejte do trouby, pokud jsou některé z prohlubní formy prázdné! Kápněte do prázdných míst trochu oleje nebo je zasypte moukou.
  • Nepoužívejte nůž ani jiné ostré předměty k manipulaci s formou.
  • Snadno se čistí pod tekoucí vodou nebo v myčce na nádobí.

Francouzská specialita - bábovičky Canelés de Bordeaux, také známé jako cannelé Bordelais jsou naprosto magické. Malé zákusky s bohatým rumovo-vanilkovým aroma uzavřeným pod křupavou karamelovou krustou. Tuto populární recepturu vyvinul před zhruba 300 lety neznámým kuchař z Bordeaux. Od té doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavě hnědý až téměř černý povrch, hořkosladká chuť v prvním soustu, křupavá sladká karamelová krusta perfektně kontrastuje s jemným středem provoněným vanilkou a rumem - to je základní charakteristika tohoto dezertu. Tyto malé bábovičky se po letech opět dostávají na výsluní, a časem určitě budou soupeřit s Crème brûlée o nejoblíbenější karamelizovaný dezert. Pečou se ve speciálních formách- ať už měděných s cínovaným vnitřkem, nebo modernějších silikonových. Často se podávají s koňakem nebo vínem tak jak tomu bývalo dříve na tradičních francouzských degustacích.

Recept na 12-16 báboviček, podle velikosti formy

1/2 litru mléka

2 celá vejce

2 utřené žloutky

1/2 vanilkového lusku nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu

3 - 4 lžíce rumu

1 šálek hladké mouky

1 šálek třtinového cukr

2 lžíce másla

máslo na vymazání formiček

cukr na vysypání

Postup:

1. Den předem: svaříme mléko s vanilkou a máslem.

2. Po rozehřátí nechte pozvolna vychladnout

3. Smíchejte mouku a cukr dohromady, pak přidejte vejce a vaječné žloutky, celé přidejte do horké směsi mléka s vanilkou

4. Jemně promíchejte s cílem získat tekutou a hladkou hmotu, jako na lívance, nechte vychladnout, pak přidejte rum.

5. Umístěte ji v chladničce po dobu 24 hodin (48 hodin maximálně).

6. Když jste připraveni péct caneles: předehřejte troubu na 250°C.

7. Velkoryse vymažte formy máslem a vysypte cukrem.

8. Nalijte těsto do forem do výše 3/4 .

9. Umístěte formy na plech, pečte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, pak snižte na teplotu 175°Ca pečte po dobu 1 hodiny. (Záleží na vaší troubě, správná doba může být až 1 a čtvrt hodiny!) Shora budou mít hnědou kůrku a budou vlahé uvnitř.

10. Opatrně je vyndejte z forem, dokud jsou ještě horké. Nechejte vychladnout.

11. Podáváme s čajem nebo kávou na snídani, nebo se sklenkou vína či koňaku v pozdním odpoledni nebo večer.

Dobrou chuť!

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečicí formy na bábovku
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.24 kg
Materiál: Silikon
Typ produktu: Forma na pečení
Série: de Buyer Elastomoule®
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: