Pečicí formy na chleba

5 položek celkem
LKE3000085SURM017 1
1 129 Kč
LKE3000085SURM017
LKE3000028SURM017 1
948 Kč –16 %
790 Kč
LKE3000028SURM017
Silikonové formy na pečení bagelů Lékué 6 ks hnědé
573 Kč –10 %
LKE0220350M10M017
LKE0200500M10M070 1 LKE0200500M10M070

Formy na chléb a bochníky - na domácí chléb a jiné sladké nebo kyselé domácí pečivo

Co jsou chlebové a bochníkové pánve?

Formy na bochník, běžně označované jako formy na chléb, jsou typem forma na koláč , která má obvykle obdélníkový tvar a hluboké stěny, které umožňují kynutí těsta. Jsou určeny především k pečení chleba, ale lze v nich upéct i řadu dalších pokrmů, například sekanou, citronovou polevu, teriny, banánový chléb a různé bochánky a paštiky.

Co byste měli zvážit při nákupu forma na biskupský chlebíčekchléb a forma na biskupský chlebíček?

  • Velikost: Rozhodněte se, jaký typ chleba budete péct nejčastěji. Na stránkách Kulina najdete tradiční formy na chléb s vysokou kupolí, delší nebo kratší formy na chléb a také silikonové formy na bagety nebo housky.
  • Materiál: Hliník, litina, silikon a keramika jsou oblíbené materiály používané k výrobě chlebových forem.
  • Vlastnosti: Děrované otvory podporují cirkulaci vzduchu pro křupavější kůrku a víko udrží chléb pěkně hranatý.

Pro pravidelné pečení chleba a bochníků je na Kulina k dispozici řada forem na chleba od špičkových značek, jako je např de Buyer, Emile Henry, Eva Solo a Lékué. Mnoho našich forem na chléb má nepřilnavý povrch, který usnadňuje vyjmutí bochníku nebo koláče z pánve.

Jaká je ideální forma na pečení chleba?

Při pečení chleba je třeba používat vhodnou pánev, aby se chléb důsledně propekl a vytvořil nádhernou vnější kůrku. Chlebová nebo forma na biskupský chlebíček s vysokými okraji, které umožňují vykynutí chleba, je určena zejména k pečení chleba. Pro rovnoměrný ohřev a snadné vyjmutí použijte nepřilnavou forma na chlebaz hliníkové oceli. forma na biskupský chlebíček víkem zabrání vykynutí chleba a výsledkem bude bochník čtvercového tvaru s rovnoměrnou strukturou a hlubokou zlatavou kůrkou.

Je pro pečení chleba vhodnější kovová pánev?

Většina pekařů dává přednost kovovým pekárnám. Kovové formy na bochníky snadno a rychle vedou teplo, takže teplo prochází pánví a následně těstem, což napomáhá rovnoměrnějšímu pečení bochníků.

Jste připraveni začít péct chleba? Pro zjednodušení můžete použít profesionální formu na chléb z rozsáhlé kolekce profesionálního nádobí Kulina.