Brusný kámen #5000 ZWILLING

Kód: MB34536005
Akce
Značka: ZWILLING
6 086 Kč
Skladem2 (2 ks)

Brusný kámen Miyabi  hrubost 5000 pro efektivní obnovení ostrosti nožů. Jedná se o syntetický keramický kámen vyroben původem z Japonska. Má velmi rychlý brusný efekt, dlouhou životnost a nízké opotřebení. Ideální na všechny typy nožů kromě keramických.

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Brusný kámen na nože Zwilling Miyabi má hrubost 5000. Jedná se o syntetický keramický kámen, který byl vyroben ve vyhlášené japonské továrně Naniwa, která vyrábí brousící příslušenství špičkové kvality již více než 60 let. Brusné kameny Naniwa jsou oblíbené a celosvětově uznávané. Brusný kámen můžete použít samostatně nebo je možné ho vložit do speciální základny pro plynulejší, hladší a rychlejší práci. 

Brusný kámen Zwilling Miyabi

Brusný kámen má rozměr 21 x 7 x 2,5 cm a slouží pro efektivní broušení nožů a pro jejich pravidelnou údržbu. I ten nejkvalitnější nůž se časem ztupí. Brusným kamenem mu navrátíte původní ostrost. Výsledkem broušení je extrémní ostrost nože. Tento kámen má dlouhou životnost a při broušení vzniká minimální opotřebení. Brusný kámen Miyabi je speciálně navržen pro nože Zwilling Miyabi, ale můžete ho samozřejmě použít i na údržbu nožů jiných značek z různých typů oceli. Není však možné ho použít na keramické nože! 

Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.

SPECIFIKACE

Délka: 21 cm

Šířka: 7 cm

Výška: 2,5 cm

Materiál: syntetický keramický materiál

Barva: šedá

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Brusný kámen má hrubost 5000.

Ideální pro efektivní broušení nožů.

Navrátí nožům původní ostrost.

Minimální opotřebení, dlouhá životnost, rychlé a snadné broušení.

minus

Není možné použít brusný kámen na keramické nože.

 

BROUŠENÍ NOŽŮ BRUSNÝM KAMENEM

Brusný kámen na nože má povrch s určitou hrubostí. Existuje i brusný kámen dvouzrnný s jedno stranou hrubou a druhou stranou jemnou. Brusný kámen se používá na obnovu původní ostrosti nožů. Pro pravidelnou údržbu před krájením pak postačí ocílka na nože. Brusný kámen se musí před použitím navlhčit a ostří nožů k němu musíte položit ve správném úhlu (zhruba 12 - 15 °).

Ostří nože položte na jeden konec kamene a rovnoměrně nožem táhněte mírně doprava proti ostří. Nůž otočte a táhněte stejným způsobem ale opačným směrem. Přejeďte vždy po celé délce ostří. Dejte však pozor, abyste nezavadili ostřím o hranu brusného kamene. Táhněte nožem, jako kdybyste chtěli nožem z brousku odříznout tenký plátek. Na nůž příliš netlačte. Nejprve bruste na hrubším povrchu a pak až na jemnějším, kde ostří vyhladíte a odstraníte otřepy. 

broušení nože brusným kamenem

ZRNITOST BRUSNÉHO KAMENE

Zrnitost brusného kamene volte podle použití nože. Ostří vybroušené na brusném kamenu s větší hrubostí je ideální pro krájení měkkých a vláknitých ingrediencí jako je zelenina nebo maso. Na jemnějších brusných kamenech (s menší hrubostí) získáte hladkého ostří, které je vhodné při řezání spíše tlakem než tahem např. při sekání nebo stahování kůže. Vzniklé ostří závisí na hrubosti (zrnitosti) brusného kamene a úhlu, pod kterým nůž brousíte.

Zrnitost (hrubost) brusného kamene se udává číslem, které odpovídá počtu ok síta na jeden palec (25,4 mm), kterým ještě brusivo při prosívání propadne. Tedy čím větší číslo, tím hustší síto, a tím jemnější brusivo. Mezinárodní normy FEPA ( Federace evropských výrobců brusných pomůcek) udává zrnitost viz tabuka:

 Zrnitost podle FEPA

 Slovní název

 7, 8, 10, 12

 hrubá

 14, 16, 20, 22, 24, 30

 hrubá

 36, 40, 46, 54, 60

 střední

 70, 80, 90, 100, 120

 jemná

 150, 180, 220, 240

 velmi jemná

 280, 320, 400, 500, 600

 zvlášť jemná

 800, 1000, 1200

 extrajemná

Zdroj: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zwilling, Ostření nožů Zwilling
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Ostření nožů
EAN: 4009839275081

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: