VÝPRODEJ SKLADU až -70%
Hrnce, pánve, nože a další pomůcky na vaření, pečení i stolování!

Ocílky na nože

9 položek celkem
Keramická ocílka na nože Zwilling 23 cm
ZdarmaZdarma
1 755 Kč
Kód: 32513-231
Ocílka na nože Functional Form Fiskars 20 cm Kód: 1014226
Ocílka PS Zwilling 23 cm
Ihned k odeslání
Kód: 32576-231 PSPP
725 Kč
Kód: 32576-231 PSPP
Ocílka Zwilling 23 cm
Skladem
Kód: 32576-231
765 Kč
Kód: 32576-231
Diamantová ocílka Zwilling 26 cm
ZdarmaZdarma
2 105 Kč
Kód: 32520-261
Ocílka na nože Anolon 20 cm c
Výprodej skladu
499 Kč –36 %
Ihned k odeslání
Kód: 56321CHEF
319 Kč
Kód: 56321CHEF
Diamantová ocílka Zwilling 26 cm
Skladem
Kód: 32576-261
969 Kč
Kód: 32576-261
Ocílka řeznická PS Zwilling 31,5 cm
ZdarmaZdarma
Kód: 32542-310 PS
Ocílka na nože Grand Gourmet WMF 23 cm
ZdarmaZdarma
Ihned k odeslání
Kód: 1889646030
2 599 Kč
Kód: 1889646030

Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů. 

Brusná část může být z různých materiálů. V naší nabídce je keramická ocílka Zwilling, která umožňuje jemné a precizní broušení nožů, které je citlivé k ostří nožů. Diamantová ocílka na nože KitchenAid je vyrobena z kvalitní německé vysokouhlíkové oceli a je pokryta diamantem se zrnitostí 600. Zvolit můžete i například ocílku ze speciální nožířské kované oceli WMF nebo levnější varianty značky Raymond Blanc či Fiskars.

Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.

broušení nože ocílkou

TIP: Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte.