Mexická kuchyně - Carpaccio tortillas, Pico de Gallo, Guacamole

Dnes nám nabídne něco málo mexická kuchyně a to Carpaccio tortillas. Nebojte, zůstaneme u masa, protože se primárně u hlavního chodu jedná o tenké plátky hovězí svíčkové, balené v pšeničné tortille s parmazánovým créme fraiche a rukolou. Mexická kuchyně k tomu nabízí  salsu Pico de Gallo a výborné avokádové Guacamole. Mexická kuchyně se vyznačuje úžasnými chutěmi i barevností.

 Carpaccio tortillas

Ingredience:

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 5 tortil
  • 400 g créme fraich
  • 100 g parmezánu
  • 100 g rukoly
  • 1 limetka
  • sůl, pepř dle chuti
  • 5 stroužků česneku

Postup:

    1. Hovězí svíčkovou zprudka orestujeme, osolíme a opepříme. Poté dáme do trouby předem předehřáté na 90°C. Do nejsilnějšího kusu masa vpíchneme teploměr. Maso vyndáme po dosažení teploty 59°C.
    2. Do créme fraiche přidáme nastrouhaný parmezán, kůru a šťávu z limetky, utřený česnek, sůl, pepř a vše smícháme.
    3. Maso si nakrájíme na tenké plátky.
    4. Tortillu rozložíme na stůl a potřeme créme fraiche, přidáme plátky ze svíčkové a rukolu a tortillu srolujeme.
    5. Tortillu-  Carpaccio tortillas - nakrájíme na čtyři dílky. Podáváme se salsou.
 

Pico de Gallo

Carpaccio tortillas

Ingredience:

  • 500 g rajčata
  • 2 červené cibule
  • 2 papričky - zelené jalapeňos
  • 1/2 svazku koriandru
  • 1 limeta
  • 1 mango
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Další ze skvostů mexické kuchyně, připravíme tak, že rajčata nasekáme na kostičky, přidáme nasekané papričky, koriandr, mango a cibuli.
  2. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou štávou.

Mexická kuchyně ze zdravé stránky - Guacamole

Pico de Gallo

Ingredience:

  • 2 měkká avokáda
  • 2 zralá rajčata
  • 1 červená cibule
  • 2 chilli papričky
  • 1/3 svazku čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁄2 limetky
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Avokáda rozpůlíme a vyndáme pecku.
  2. Lžící vyloupneme vnitřek do nádoby, která je vhodná k mixování.
  3. Přidáme sůl, pepř, cibuli, koriandr, česnek a šťávu z limety, vše pečlivě rozmixujeme.
  4. Poté nasekáme rajčata na velmi malé kostičky spolu s feferonkami a přidáme do hotového Guacamole.
  5. Solíme, pepříme dle chuti.

Tip: S Carpaccio tortillas a dalšími recepty se můžete setkat na kurzech mexické kuchyně ve škole vaření Chefparade a tím budete mít výlet a la mexická kuchyně uzavřený:-)