Zwilling Four Star plátkovací nůž, 160 mm

Kód: 31070-161
1 299 Kč / ks
Skladem (120 ks)

Německé nože Zwilling se mohou pyšnit mimořádnou kvalitou. Tento nůž je vyroben ze speciální německé oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, které zaručují ty nejlepší vlastnosti. Je zhotoven z jednoho kusu oceli technologií Sigmaforge®, která ještě více vylepšuje kvalitní nůž - je pevnější a ostří je odolnější vůči otupení. Technologie Friodur® tvrdnutí mrazem - ocel se temperuje a její molekulární struktura, odstraňuje vnitřní pnutí a vytváří tak výjimečnou pružnost odolnost vůči zlomení čepele.

Navíc nůž je kontrolován laserem a ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Je dokonale vyvážený a zaručuje jednoduché a bezpečné krájení. S tímto nožem nebudete zklamáni, poradí si s tvrdou zeleninou či ovocem, i hravě zvládne velké kusy masa.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Four Star plátkovací nůž, 160 mm

Plátkovací nůž - Nůž pro snadné a přesné krájení tenkých plátků různých druhů masa (salámu, pečeně). Z klasické, osvědčené kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojet' pro pohodlné a bezpečné použití.

S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezespárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.

  • speciální směs nerezové oceli
  • Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
  • Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
  • ruční doostření a leštění, kontrola laserem
  • bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
  • záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž
  • tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí 

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na maso
Záruka: 50 let
Typ produktu: Plátkovací nůž
Délka čepele: 16 cm
Vlastnosti: Vhodné do myčky na nádobí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovací. Zwilling je moderní společnost s dlouholetou tradicí sahající do roku 1731. Produkty Zwilling se vyznačují vysokou kvalitou, krásným designem a funkčností. Specializací společnosti je sofistikované kuchyňské vybavení jako jsou nože, příbory, hrnce, pánve, sklenice, kuchyňské náčiní atd. 

Kuchyňské nože Zwilling jsou vykovány z jednoho kusu speciální německé oceli s tvrdostí 57 - 63 HRC (Rockwellovy stupnice) a díky dlouhotrvající ostrosti, odolnosti a dokonalému vyvážení jsou oblíbené mezi šéfkuchaři po celém světě. Práce s noži Zwilling je bezpečná a velmi snadná. Jejich dlouhodobá ostrost je zajištěna ručním doostření, leštěním a kontrolou laserem. Vybrat si můžete kuchařský nůž, filetovací nůž, nůž na chléb, nůž na zeleninu nebo vám přijde vhod celá sada nožů v bloku? V nabídce máme i špičkové japonské nože Miyabi různých velikostí a zaměření.

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_ZWParam_brand_panve_ZW Param_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZWParam_brand_ocilky_ZWParam_brand_stojany_ZWParam_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZWParam_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW