28. - 29. 9. je prodejna ZAVŘENA!
Během těchto dní využijte raději náš e-shop. Děkujeme za pochopení

Zásady práce s osobními údaji

Ochrana osobních údajů vs GDPR

Možná jste o GDPR již slyšeli. Jedná se o nařízení Evropské unie, která má ještě zlepšit ochranu osobních údajů vás, nakupujících. U nás se toho tolik nemění, neboť jsme vaše osobní údaje spravovali svědomitě již před tímto nařízením. Jedním z nových bodů nařízení je i vytvoření stránky, na které vás budeme informovat o tom jaké osobní údaje o našich zákaznících sbíráme a také o tom, k jakému účelu je potřebujeme a využíváme. A právě na této stránce se nyní nacházíte :-)

Jaké údaje jsou potřeba?

Informace, které o našich zákaznících sbíráme by se daly rozdělit do dvou skupin. Informace, které jsou potřeba pro doručení objednávky k zákazníkovi a informace využívané pro marketingové účely. V žádném případě neschraňujeme informace týkající se rasy, přesvědčení, politických názorů či třeba zdravotního stavu našich zákazníků. 

Jak jsou chráněny?

Všechny citlivé osobní údaje pečlivě chráníme a předáváme je pouze subjektům, s nimiž máme sepsánu zpracovatelskou smlouvu, a to vždy jen informace, které jsou nutně potřeba (Dopravce potřebuje znát vaši adresu a telefon, ale už ne historii vašich objednávek nebo třeba počet reklamací). Tím myslíme například dopravce, kteří vaše údaje potřebují pro doručení objednávky, Heureku, pokud nakupujete přes ní a nebo například službě pro posílání Newsletterů. Ti všichni se ve zpracovatelské smlouvě zavazují k tomu, že budou chránit vaše osobní údaje stejně jako my.

Zpracování osobních údajů na www.chefshop.cz provádí Chefparade s.r.o. IČ: 27893057. Zpracovatel je řádně registrován na Úřadě pro ochranu osobních údajů.

Jaké osobní údaje a pro jaké účely zpracováváme?
Jméno a příjmení Pro doručování zásilek, pro identifikaci Vás jako zákazníka archivujeme po dobu 10 let
Fakturační adresa Pro vystavování faktur a naše účetnictví archivujeme po dobu 10 let
Doručovací adresa Pro doručování zásilek archivujeme po dobu 10 let
E-mailová adresa Pro komunikaci s Vámi, pro zasílání informací ohledně Vaší objednávky a marketingových sdělení, pro identifikaci Vás jako zákazníka archivujeme po dobu 10 let
Telefonní číslo Pro komunikaci s Vámi, Pro snažší doručování ze strany dopravců archivujeme po dobu 10 let
IČ / DIČ Pro vystavování faktur a naše účetnictví archivujeme po dobu 10 let
IP adresa Pro marketingové účely a zkvalitnění Vašeho nákupního zážitku archivujeme po dobu 5 let
Fotografie Fotografie z našich akcí využíváme na našich Facebookových profilech a v naší marketingové komunikaci  
Videa Videa z našich akcí využíváme na našich Facebookových profilech a v naší marketingové komunikaci  
Cookies Pro správné fungování internetových stránek je potřeba celá řada tzv. cookies. Souhlas s jejich zpracováním vyžaduje většina stránek, jinak by nemohly fungovat. Seznam cookies sbíraných našim webem najdete zde.  

Účel a způsob zpracování osobních údajů

Jak již bylo částečně popsáno výše, vaše osobní údaje zpracováváme z několika důvodů. Níže se vám tyto důvody pokusíme přiblížit.

Nákup a prodej na Chefshop.cz

Abychom mohli zdárně vyřídit vaši objednávku, potřebujeme některé vaše údaje pro komunikaci s vámi, pro doručení zásilky a také pro vystavení kupní smlouvy. Tyto údaje tedy zpracováváme za účelem plnění kupní smlouvy. Tyto údaje získáváme z objednávkového formuláře (případně z našeho systému, pokud jste naším již registrovaným uživatelem) a archivujeme je po dobu deseti let v souladu s daňovým zákonem.

Některé z těchto údajů je nutné předat našim partnerům, jako jsou například dopravci (adresa, telefon, e-mail).

E-mailová a telefonická podpora

V případě, že nás kontaktujete pomocí e-mailu, telefonu nebo kontaktního formuláře, můžete být požádán/a o doplňující osobní údaje pro ověření oprávněnosti vašeho požadavku (dotaz na objednávku, pomoc s platbou a podobně). Tyto informace potřebujeme abychom dokázali spárovat váš požadavek s objednávkami v našem systému. Vaše číslo nebo e-mail a doplňková data archivujeme pro případné budoucí reklamace či spory v rámci našeho oprávněného zájmu.

Marketingová komunikace

Vaši e-mailovou adresu můžeme také využít pro zasílání informací o produktech, novinkách, slevách a událostech na našem e-shopu. Děláme tak pro to, abychom vám poskytli co nejvíce příležitostí nakoupit zboží, které vám udělá radost. Pokud si nepřejete dostávat tuto komunikaci, můžete se kdykoliv odhlásit v patičce jakéhokoliv e-mailu. Může se stát, že v případě nové objednávky na Chefshop.cz se váš e-mail znovu dostane do databáze a marketingová komunikace vám znovu začne chodit. V tomto případě prosíme o pochopení. Jedná se o softwarový problém a snažíme se sjednat nápravu.

Cookies

Při používání našich internetových stránek může docházet ke zpracování vašich osobních údajů prostřednictvím cookies. Více informací o tom, jak používáme cookies naleznete zde.

Jak můžete změnit či vymazat vaše údaje?

Vaše osobní údaje v rámci Chefshop.cz můžete, pokud jste registrovaným uživatelem, sami upravit po přihlášení přímo na Chefshop.cz, a to v sekci Osobní údaje. Po přihlášení také uvidíte historii vašich nákupů a odpovídající doklady ke stažení.

V souladu s platnými právními předpisy máte právo požadovat přístup ke svým osobním údajům, které jako správce osobních údajů zpracováváme, právo na jejich opravu nebo vymazání. Můžete také kdykoliv vzít zpět souhlas se zpracováním některých osobních údajů (např. údajů k marketingovým účelům), který jste nám poskytli.

Kdykoliv nás můžete požádat o zrušení vašeho účtu, vymazání z databáze mailingových kontaktů nebo o kompletní vymazání všech vašich ososbních údajů.

Naši partnerští zpracovatelé osobních údajů

Proto, abychom mohli správně vyřizovat vaše objednávky, komunikovat s vámi a vůbec jako e-shop fungovat potřebujeme spolupracovat s našimi partnery. Vybíráme si však pouze spolehlivé partnery, kteří dodržují stejné nebo ještě přísnější pravidla ochrany osobních údajů. Společně tedy děláme vše pro to, aby vaše údaje zůstaly v bezpečí.

Seznam našich partnerských zpracovatelů

  • Shoptet - poskytovatel softwarového řešení našeho e-shopu
  • GoPay - poskytovatel platební brány pro platby online
  • Twisto - poskytovatel platebního systému nepřímé platby
  • Uloženka - agregátor svozů zásilek pro jednotlivé dopravce
  • PPL - kurýrní dopravce pro rozvoz zásilek
  • DPD - kurýrní dopravce pro rozvoz zásilek 
  • Česká pošta - dopravce pro rozvoz zásilek 
  • Heureka - srovnávací portál, poskytující nakupujícím lepší přehled o cenách mezi jednotlivými e-shopy
  • Smartsupp - poskytovatel nástroje pro on-page komunikaci se zákazníky formou chatu v pravém dolním rohu stránky
  • Dognet - marketingová síť 
  • Google - anonymní statistiky přístupů v Google Analytics a marketingové aktivity v rámci Google marketingové sítě
  • Seznam - marketingové aktivity v rámci Seznam marketingové sítě
  • Facebook - marketingové aktivity v rámci Facebook marketingové sítě
  • Mailchimp - poskytovatel nástroje pro mailingovou marketingovou komunikaci
  • Mailmunch - poskytovatel nástroje pro sběr e-mailů pomocí popup oken a podobných softwarových řešení
  • Smartlook - poskytovatel nástroje pro analýzu kvality webu a pohybu návštěvníků