Vykošťovací nože

12 položek celkem
Vykosťovací nůž Victorinox 15 cm
550 Kč
VN5666315
Vykosťovací nůž ZEN 15 cm, černá, Yaxell
Novinka
3 690 Kč
YAX35506
HAUS6
1 499 Kč
DNGRSXLKHAUS65
okrajovaci nuz ze serie 1905 v delce 9 cm
1 474 Kč
FDCK8194709
Okrajovací nůž PINK SPIRIT F.DICK 9 cm růžový
1 276 Kč
FDCK817470979
177011 2 okrajovaci nuz dick ze serie red spirit v delce 9 cm 6c9e209944bf6f231a37286f12acca43
1 276 Kč
FDCK8174709
Vykosťovací nůž 14 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 159 Kč
WU46160
Vykosťovací nůž CARBON FRAGMENT 15 cm, černá, Dellinger DNGRH140B
Vykosťovací nůž Classic Wüsthof 18 cm
2 629 Kč
WU1030103818
Vykosťovací nůž GERMAN PAKKA WOOD 14 cm, hnědá, Dellinger DNGRXZB26B
Vykosťovací nůž Gourmet Wüsthof 14 cm
1 176 Kč
WU1035046114
Vykosťovací nůž MO-V Samura 15 cm
1 100 Kč
SMRSNMVVN

Vykosťovací nože - přesně to, co potřebujete k vykosťování masa

Co je to vykosťovací nůž?

vykosťovací nůž je typ kuchyňského nože s dlouhou, tenkou a pružnou čepelí s ostrým hrotem. Používá se k vykosťování kusů masa, ryb a drůbeže a k odstraňování kůže z masa a ryb. Vykosťovací nože musí být velmi ostré, a čím déle zůstávají ostré, tím jsou odolnější.

Jak se starat o vykosťovací nůž?

Přestože je většina vykosťovacích nožů vyrobena z nerezové oceli, která je poměrně odolná proti korozi, voda může stále působit na čepel nebo dřevěné rukojeti. Proto je vhodné vykosťovací nože ihned po použití ručně vyčistit a osušit, stejně jako většinu kuchyňských nožů. Po vyčištění byste také měli nůž správně uložit do blok na nože nebo na magnetický stojan.

Jak udržet vykosťovací nůž ostrý?

Pro zachování ostrosti čepele vykosťovací nůžje třeba pamatovat na dvě věci.

  • používání nožů prkénko které by neztupilo nůž. Nejlepší volbou je dřevěné nebo bambusové prkénko nebo prkénko z kvalitního plastu, které najdete v obchodech Kulina
  • pravidelně brousit vykosťovací nůž . Jeho neostré ostří můžete nabrousit pomocí brousek na nože který je k dostání v Kulina
  • vykosťovací nůž nikdy nevkládejte do myčky nádobí. Opláchněte čepel v teplé mýdlové vodě, přejeďte po ostří měkkým hadříkem a ihned ji osušte

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože jsou známé svou pružností a ostrou čepelí a jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou vhodnější pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

V našem internetovém obchodě můžete získat špičkové vykosťovací nože od výrobců, jako je F. DIKCK, Wusthof a Dellinger. Pokud v kuchyni připravujete hodně masa, měli byste se podívat na některé z našich odolnějších nožů, včetně řeznických a sekáčků, a přečíst si našeho průvodce nákupem kuchyňských nožů zde.