Univerzální nože

10 položek celkem
Univerzální nerezový nůž ICE FORCE K2320914 Tefal 11 cm TEFK2320914
Porcovací nerezový nůž ICE FORCE K2320714 Tefal 20 cm TEFK2320714
Keramický nůž Chef INGENIO K1530214 Tefal 16 cm
849 Kč
TEFK1530214
Kuchyňský nůž 12 cm Classic WÜSTHOF
1 989 Kč
WU406612
147137 kuchynsky nuz professional s zwilling
2 020 Kč
ZW31025131
Kuchyňský nůž Gourmet Wüsthof 16 cm
1 329 Kč
WU1035046816
Nůž na uzeniny Gourmet Wüsthof 14 cm
1 003 Kč
WU1035046314
Univerzální nůž 14 cm Classic WÜSTHOF
2 359 Kč
WU452214
Univerzální nůž 16 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 419 Kč
WU4506016
Univerzální nůž Gourmet Wüsthof 20 cm
1 300 Kč
WU1035048820

Univerzální nůž - váš víceúčelový nůž

univerzální nůž je druh kuchyňského nože, který lze použít pro různé kulinářské úkoly. Nejedná se o specifický typ nože, jako je např kuchařský nůž nebo Santoku nůž, ani nemá žádné specifické vlastnosti nebo neslouží k žádnému konkrétnímu účelu. Její délka se může lišit a nejdůležitější je, aby vám vyhovovala.

Jak udržovat a pečovat o univerzální nůž?

  • Především nezapomínejte na pravidelné broušení nože, takže si pořiďte kvalitní brousek brousek na nože.
  • Životnost univerzální nůž mohou zkrátit vysoké teploty, které mohou poškodit rukojeť i čepel, proto jej nevkládejte do myčky.
  • Po umytí univerzální nůžjej navíc rychle osušte měkkým ručníkem. Tím se vyloučí možnost rezavění nebo změny barvy.
  • Kromě toho byste měli investovat do vybavení pro skladování univerzálních nožů. Úložný prostor v zásuvce, a blok na nože, magnetický stojan nebo speciální pouzdro.
  • V neposlední řadě: Budete potřebovat pořádnou řeznou plochu! Řádný prkénko prkénko, které netupí nože, může být vyrobeno z tvrdého dřeva, bambusu nebo kvalitního plastu. Vyhněte se prkénkům z kamene nebo skla, protože rychle otupí nebo zničí ostří univerzální nůž.

Z jakých materiálů se vyrábí univerzální nůž?

univerzální nůž čepel univerzální nůž může být vyrobena z několika materiálů, včetně keramiky, oceli s vysokým obsahem uhlíku, nerezové oceli, nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku a titanu.

  • Nerezová ocel

Jednou z výhod nerezové oceli je, že nerezaví, což je pro univerzální nůž velmi užitečné, protože se na něj nevyhnutelně dostanou potraviny a šťávy a zvýší se pravděpodobnost vzniku skvrn. Čepele z nerezové oceli také vyžadují méně údržby.

  • Damašková ocel

Výrobu damascénské oceli, která spočívá v opakovaném skládání ocelí s vysokým a nízkým obsahem uhlíku, vynalezli japonští výrobci mečů. Díky tomu jsou čepele pružné a ostré, což je ideální pro univerzální nože.

Podívejte se na naši nabídku a pořiďte si nejlepší univerzální nože od uznávaných výrobců, jako jsou např Forged, WMF, a Wusthof. Můžete si také přečíst našeho průvodce nákupem nožů a dozvědět se více o tom, jaký nůž si do kuchyně pořídit.