Špikovací nůž Professional "S" Pohlreich Selection Zwilling 10 cm

Kód: 31020-101 PS
1 499 Kč / ks
Skladem (> 8 ks)

Špikovací nůž Zwilling z kolekce Pohlreich Selections je malý, lehký nůž se středově vycentrovanou čepelí o délce 10 cm. Ideální na zpracování menších a středně velkých ingrediencí.

Nůž je vyroben z jednoho kusu oceli, která je ručně doostřená, doleštěná a kontrolovaná laserem. Má dlouhotrvající ostrost. Má plnou střenku a nýtovanou rukojeť, která je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Doporučujeme ruční mytí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_domyckycastecne

POPIS

Špikovací nůž z kolekce Professional "S" od výrobce Zwilling má středově vycentrovanou čepel s délkou 10 cm, díky které je univerzálním pomocníkem při zpracování malých a středně velkých surovin (především menší kusy masa, špikování masa nebo dekorování studených mís). Řada Professional "S" je oblíbená šéfkuchaři díky dokonalé kvalitě, designu se třemi robustními nýty a plnou střenkou. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože. Tento výrobek je opatřen podpisem Zdeňka Pohlreicha na důkaz té nejvyšší kvality.

SPECIFIKACE

Délka čepele: 10 cm

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

Pohlreich Selection

 

Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.”

 

 

cq5dam.web.1030.600

1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

2. Rukojeť

Kuchyňská klasika ozkoušená profesionály. 3-nýtové držadlo má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandartní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.

 

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

minus

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

Bannery_noze

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na maso
Záruka: 50 let
Typ produktu: Špikovací nůž
Délka čepele: 10 cm
Vlastnosti: Vhodné do myčky na nádobí

Nože Pohlreich Selection

Řada nožů Zwilling Professional S

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovací. Zwilling je moderní společnost s dlouholetou tradicí sahající do roku 1731. Produkty Zwilling se vyznačují vysokou kvalitou, krásným designem a funkčností. Specializací společnosti je sofistikované kuchyňské vybavení jako jsou nože, příbory, hrnce, pánve, sklenice, kuchyňské náčiní atd. 

Kuchyňské nože Zwilling jsou vykovány z jednoho kusu speciální německé oceli s tvrdostí 57 - 63 HRC (Rockwellovy stupnice) a díky dlouhotrvající ostrosti, odolnosti a dokonalému vyvážení jsou oblíbené mezi šéfkuchaři po celém světě. Práce s noži Zwilling je bezpečná a velmi snadná. Jejich dlouhodobá ostrost je zajištěna ručním doostření, leštěním a kontrolou laserem. Vybrat si můžete kuchařský nůž, filetovací nůž, nůž na chléb, nůž na zeleninu nebo vám přijde vhod celá sada nožů v bloku? V nabídce máme i špičkové japonské nože Miyabi různých velikostí a zaměření.

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_ZWParam_brand_panve_ZW Param_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZWParam_brand_ocilky_ZWParam_brand_stojany_ZWParam_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZWParam_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW