Slánka a pepřenka 2 v 1 Basic WMF

Kód: WM0661056030
559 Kč / ks
Skladem (> 2 ks)

Slánka a pepřenka WMF 2 v 1 z ušlechtilé nerezové oceli s průměrem 4,5 cm a výškou 9 cm. Vhodné do myčky na nádobí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_domycky 

POPIS

Slánka a pepřenka z kolekce Basic od výrobce WMF obsahuje slánku i pepřenku v jednom, což ušetří místo na vašem jídelním stole. Vyrobeno z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a má dlouhou životnost. Moderní design se hodí do moderně laděné jídelny. Slánka je opatřena 3 otvory a pepřenka, která se do slánky vkládá, je opatřena 2 otvory. Slánku a pepřenku můžete mýt v myčce na nádobí.

mořská sůl

SPECIFIKACE

Průměr: 4,5 cm

Výška: 9 cm

Hmotnost: 130 g

Materiál: nerezová ocel Cromargan® 18/10

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Vyrobeno z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.

2 v 1 (slánka i pepřenka v jednom).

Vhodné do myčky na nádobí.

minus

O žádné nevýhodě nevíme.

 
 

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN®

Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli.

KUCHYŇSKÁ SŮL

Kuchyňská sůl neboli chlorid sodný (NaCl) je chemická sloučenina, která se v přírodě vyskytuje ve formě nerostu halitu (halit = minerál krystalizující v krychlové soustavě), který se označuje jako sůl kamenná. Kuchyňská Sůl důležitá pro životní funkce většiny organismů. Sůl se rozpouští ve vodě. Vyskytuje se v mořské vodě - tzv. mořská sůl. Využití soli je především v potravinářském a chemickém průmyslu. V kuchyni se používá denně při vaření, k ochucování pokrmů a ke konzervaci masa. V chemickém průmyslu se využívá při výrobě jedlé sody, sodíku, chloru, kyseliny chlorovodíkové a dalších sloučenin. Další využití je ve sklářství, při výrobě mýdel a solí do koupele, v papírenském průmyslu nebo při výrobě barev. A také je důležité použití ve zdravotnictví na výrobu fyziologického roztoku (pomáhá při nitrožilním podávání léků). 

hrubozrnná mořská sůl

VLIV SOLI NA zDRAVÍ

Kuchyňská sůl (NaCl) je důležitá pro normální funkci orgánů a tkání. Ionty sodíku a chloru jsou nezbytné spolu s dalšími minerály a stopovými prvky pro udržování rovnováhy tekutin v těle a pro udržován výšky krevního tlaku, což má vliv na správnou funkci srdce, svalů a nervů, ale také pro vstřebávání látek v ledvinách a ve střevech. Chlor je navíc ve formě kyseliny hlavní složkou žaludečních šťáv. 

KTERÉ POTRAVINY OBSAHUJÍ NEJVÍC SOLI?

Nejvíce soli obsahují průmyslově zpracované potraviny (asi 75 %), 15 % soli se přidává do pokrmů během jejich přípravy a dochucování a jen asi 10 % soli je obsaženo v přírodních surovinách a potravinách. Největším zdrojem soli jsou průmyslově konzervované masné výrobky, uzeniny, výrobky z ryb, potraviny ve slaných nálevech, dresinky do salátů, některé tvrdé a plísňové sýry, instantní polévky, instantní omáčky, kořenící směsi, masové extrakty, slané pochutiny, paštiky a slané pečivo. Glutaman sodný (látka zvýrazňující chuť potravin) se přidává do řady potravinářských výrobků. 
Nejméně soli naopak obsahuje čerstvá zelenina, čerstvé ovoce, mléko a mléčné výrobky (jogurty, tvarohové sýry), čerstvé ryby a maso (ne to nakládané, ale připravené doma), těstoviny, rýže, vejce, domácí ovocné šťávy, ale také neslané pečivo a potraviny bez soli nebo se snížený obsahem soli.

KOLIK SOLI JE ZDRAVÉ KONZUMOVAT?

Dospělému člověku stačí denní příjem soli asi 2 - 6 g (závisí na množství fyzické aktivity - čím větší aktivita, tím můžete přijmout více soli). Průměrně však spotřebujeme více než 16 g soli za den. Dlouhodobá nadměrná konzumace soli má nepříznivý vliv na kardiovasklulární (srdečně-cévní) systém (následkem může být až infarkt, selhání srdce), poškozuje ledviny a cévy, ničí chuťové buňky (snižuje citlivost na slanou chuť), dochází ke zvyšování krevního tlaku a zadržování vody v organismu. 
Vyřadit sůl z jídelníčku úplně je však také zdraví nebezpečné - způsobuje silný pocit žízně, únavu, závratě, křeče svalů nebo až kolaps.

mořská sůl

KDY ZAČÍT PŘISOLOVAT POKRMY DĚTEM?

Děti mají omezenou kapacitu ledvin a větší dávky soli by u nich mohly způsobit poškození ledvin. Proto musí být jejich příjem soli přiměřený a vyrovnaný. Doporučená denní dávka soli závisí na věku dítěte. Dítě mladší 6 měsíců nesmí překročit 1 g soli / den, dítě ve věku 7 - 12 měsíců může přijímat denně 1 g soli, 1 - 3leté dítě zvládne 2 g soli denně, 4 - 6leté 3 g, 7 - 10leté 4 g a 11 - 14leté již může přijímat 5 g soli za den.
Při vaření pokrmů pro kojence nesolte vůbec. Starší kojenci mohou dostat v malém množství pečiva, sýrů a dalších potravin s přídavkem soli, nesmí však příliš slané potraviny jako masové konzervy, uzeniny, solené pochutiny, nakládanou zeleninu, slané sýry a pečivo sypané solí.

JAK SNÍŽIT DENNÍ PŘÍJEM SOLI?

Zvyšte příjem čerstvého ovoce, zeleniny.
Při vaření solte s mírou a zkuste nahradit sůl bylinkami, česnekem atd. 
Používejte kvalitní sůl. 
Omezte konzumaci sterilizovaných a konzervovaných potravin, uzenin, sladkých pochutin.

Himalájská sůl

DRUHY SOLI

Mořská sůl se získává odpařováním z mořské vody, na rozdíl od soli kamenné obsahuje více minerálních látek, sodíku, hořčíku a navíc jód, který je důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. Hrubozrnná mořská sůl má výraznější chuť než mletá sůl a výhodou je, že ji můžete namlít v mlýnku na sůl na takovou hrubost, jako zrovna potřebujete.
Himalájská sůl obsahuje železo, a proto má narůžovělou barvu. Získává se těžením. Je v ní obsaženo hodně minerálů (hořčík, draslík, vápník, fosfor, zinek, sodík, selen, měď, jód). Má jemnější chuť než mořská sůl.
Uzená sůl se udí na dřevě a má intenzivnější chuť, díky tomu se používá zejména při přípravě masa, do omáček atd.
Černá sůl je tzv. lávová sůl, která obsahuje síru a další minerální látky. Má černou barvu a výraznou chuť i vůni připomínající vajíčka. Obsahuje méně sodíku, a tak je ideální při dietách, kde je nutné omezit sůl. Pomáhá při zažívacích a střevních potížích. 
Epsomská sůl je nazývána také jako hořká sůl a používá se vnitřně k čistí organismu (jako projímadlo) a zevně jako koupelová sůl - ulevuje od křečí a bolestí, zklidňuje organismus, pomáhá při zadržování vody v organismu, odbourává stres, podporuje dobrou náladu a zlepšuje spánek.

Doplňkové parametry

Kategorie: WMF, Příslušenství WMF
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Příslušenství
EAN: 4000530471819

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: